A vesztes kapitány dicsért, a győztes csalódottságról beszélt

Az idei labdarúgó Európa-bajnokságon még egy mérkőzésen sem esett annyi találat, mint a tegnap esti Hollandia–Ukrajna összecsapáson. Az átmeneti gólrekordnak viszont csak az előbbi válogatott örülhet, ugyanis 3-2-es sikerrel kezdte a kontinensviadalt, keleti szomszédaink viszont pont nélkül távoztak Amszerdamból.

Magyar Nemzet
2021. 06. 14. 8:36
Ukrajna Hollandia, holland
Netherlands' defender Denzel Dumfries (C) is congratulated after scoring the third goal during the UEFA EURO 2020 Group C football match between the Netherlands and Ukraine at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam on June 13, 2021. (Photo by Peter Dejong / POOL / AFP) Fotó: Europress/AFP/Peter Dejong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második játékrész első felében még két góllal vezetett, mégis majdnem pontot veszített a holland válogatott az Ukrajna elleni Eb-csoportmeccsén. A kék-sárgák négy perc alatt egyenlítettek, és bár a győzelemhez nem jártak közel, pontot szerezhettek volna neves ellenfelüktől. Andrij Sevcsenko nagyon sajnálja, hogy nem így történt, de elégedett játékosaival.

– Nagyon gyors és érdekes mérkőzés volt ez, rengeteg helyzettel mindkét oldalon. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a bekapott gólokra adott reakciójukat. 2-0-nál sem törtek meg, pedig már ekkor elveszíthettük volna a meccset – vélekedett az ukrán szövetségi kapitány. – Találtunk még erőt, hogy változtassunk és támadjunk. A csapat nagyon jó képet mutatott magáról.

Frank de Boernál sincs tele a pohár, hiába diadalmaskodott csapata 3-2-re. Újabb „körömrágós” siker született, és a szövetségi kapitány már unja ezeket, inkább egy sima győzelemnek örülne.

– Folyton-folyvást elemezzük a mérkőzéseket, mindig azt remélve, hogy többet nem történik meg velünk ugyanez. Jelentsük ki, hogy többet nem lesz ilyen – fogalmazott De Boer az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapjának. – 2-2-nél rendkívül csalódott voltam, nehéz helyzetbe kerültünk. Szerencsére Denzel Dumfries a megfelelő pillanatban érkezett, és remek gólt fejelt. A tanulság az, hogy soha nem dőlhetünk hátra, kilencven percen keresztül nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre. Drágán megfizethettünk volna ezért a hibáért. De jó érzés, hogy nyertünk, az első lépést letudtuk ezzel.

Denzel Dumfries remek napot fogott ki
Fotó: Europress/AFP/Peter Dejong

A mindent eldöntő gól szerzője, Dumfries is boldog lehet, hiszen a PSV játékosa először volt eredményes a válogatott szerelésében. Dumfries kivette a részét a csapat mindhárom góljából, ami elismerésre méltó, már csak azért is, mert posztja szerint jobbhátvéd. A 25 éves labdarúgó mindezek ellenére úgy véli, pályafutása során volt már jobb meccse is.

– Nagyszerűen sikerült a befejezés, de nem állítanám, hogy ez lett volna az eddigi legjobb mérkőzésem. Inkább azt mondhatjuk, hogy a karrierem legszebb gólját szereztem. Remek pillanat volt. Frusztrált voltam, mert az első félidőben szerettem volna betalálni. Nagy kő esett le a szívemről, hogy sikerült helyzetbe kerülnöm, és be is fejeznem azt.

Andrij Jarmolenko megdicsérte csapattársai teljesítményét, elmondása szerint látszott rajtuk az öltözőben, hogy mindent kiadtak magukból.

– Ez nem egy egyoldalú meccs volt. Nehéz ezt elfogadni, kavarognak bennem az érzelmek. 2-0 volt az eredmény, aztán 2-2, és végül vesztettünk. Ki kell elemeznünk mindent az edzői stábbal. Megbeszéljük a hibáinkat és továbblépünk. Dühítő, amikor az ember elveszít egy mérkőzést, de még mindig van hátra kettő (a csoportkörben). Ugyanezzel az erőbedobással fogunk küzdeni – jelentette ki az ukrán válogatott csapatkapitánya.

Európa-bajnokság, C csoport:

Hollandia–Ukrajna 3-2 (0-0)

gólszerző: Wijnaldum (52.), Weghorst (58.), Dumfries (85.), ill. Jarmolenko (75.), Jaremcsuk (79.)

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.