Egy éve küzd a gyilkos leukémiával a szerb harcos

Vasárnap 19.30-kor Parmában játszik a csapata, a mester csak a lelátóról figyelheti a történéseket.

Ch. Gáll András
2020. 07. 12. 10:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éve küzd a gyilkos leukémiával Siniša Mihajlović, a Bologna szerb edzője. Vasárnap 19.30-kor Parmában játszik a csapata, a mester csak a lelátóról figyelheti a történéseket, mert a fegyelmi bizottság oda száműzte a szangvinikus edzőt a legutóbbi fordulóban, a Sassuolo elleni meccsen tanúsított magatartásáért. A bajnoki forduló előtt felidézte az egy éve történteket.

Siniša Mihajlović sapkában vezeti a Bologna edzését Fotó: bolognafc.it

– 2019. július 11. volt, hárman jöttek el a lakásomra, Walter Sabatini sportigazgató, Nanni doktor, a csapatorvos és Marco Di Vaio klubmenedzser. A doktor közölte a szörnyű hírt, hogy leukémiás vagyok. Aznap reggel estem túl a vizsgálatokon, és vártam az eredményt. Nem erre számítottam… Életem legszörnyűbb napja volt, és egy év elteltével elmondhatom, hogy senkinek sem kívánom azt a sz…ros évet, ami mögöttem van. De itt vagyok, és hogy a régi Siniša Mihajlović vagyok, mi sem bizonyítja jobban, hogy már tudok veszekedni a bírókkal, ha igazságtalanság éri a csapatomat. Hálás vagyok a klubnak, amikor a közelmúltban újabb egyéves szerződéssel ajándékoztak meg a betegségem ellenére. Tavaly ilyenkor szerintem nem volt ember, aki hitt volna abban, hogy 2020. július 11-én itt leszek, és a Parma elleni meccsről fogok nyilatkozni.

A sajtóértekezlet:

Mihajlovićnak a sugárkezelés és a kemoterápia hatására kihullott a haja, ezért sapkát hord, de mindez most nem sokat számít, az a lényeg, hogy az egykori 63-szoros jugoszláv válogatott él és dolgozik. Mihajlović akkora tiszteletnek örvendett hazájában – dacára annak, hogy csak az apja volt szerb, az anyja horvát –, hogy horvát nemzetiségű anyai nagybátyja neki köszönhette az életét. Amikor a kilencvenes évek elején Vukovár és Borovo ostrománál a szerb szabadcsapatok elfoglalták Borovót, és foglyul ejtették a horvát nemzetiségű nagybácsit, a noteszában megtalálták Mihajlović telefonszámát. Nem hitték el, hogy rokonról van szó, de amikor felhívták a számot, a labdarúgó közölte, hogy ez bizony az ő nagybátyja, és azonnal engedjék el, mert különben… Természetesen elengedték.

Mihajlović minden idők egyik legjobb szabadrúgáslövője, nála több szabadrúgásgólt, huszonnyolcat, senki sem szerzett a Serie A-ban, ennyit is csak a legendás Andrea Pirlo. Az egyetlen labdarúgó a világon, aki egy meccsen – 1998-ban korábbi csapata, a Lazio színeiben a Sampdoria ellen – három szabadrúgásgólt lőtt, mindhármat ballal, merthogy ez volt a jobb lába. Íme:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.