Elmaradhat a bajnokavatás

Az egyelőre még ötszörös világbajnok brit vasárnap újra révbe érhet a Mexikói Nagydíjon, az összetettben az előnye 64 pont csapattársa, a finn Valtteri Bottas előtt.

Magyar Nemzet
2019. 10. 26. 14:12
null
A Mercedes brit pilótája hatodik vb-címére hajt Mexikóban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamiltonnak nem tartozik a kedvenc pályái közé a mexikóvárosi, tavaly negyedik, két éve csak a kilencedik lett itt, mégis mindkétszer neki járt ki a legnagyobb ünneplés: a Mercedes pilótája itt biztosította be a soros vb-címét. Az egyelőre még ötszörös világbajnok brit vasárnap újra révbe érhet a Mexikói Nagydíjon, az összetettben az előnye 64 pont csapattársa, a finn Valtteri Bottas előtt. Mexikó után még három verseny lesz – Austin, Sao Paulo, Abu-Dzabi –, s mivel idén a leggyorsabb körért is jár egy pont, vagyis maximum 26-ot lehet szerezni, Hamiltonnak 78 pontos előnyt kellene kiautóznia. (A végén holtverseny esetén a több futamgyőzelem döntene, Hamiltonnak már kilenc van, és Bottas ebben nem érheti utol.)

A Mercedes brit pilótája hatodik vb-címére hajt Mexikóban
Fotó: Mirkó István

Vagyis vasárnap 14 pontot kellene vernie Bottasra, és ehhez mindenképpen dobogón kell végeznie. Bottas idén egyszer esett ki, van egy nyolcadik helye, ezektől eltekintve az ötödik helynél nem végzett hátrébb. Ha ezt most is hozza, akkor Hamiltonnak meg kell nyernie a futamot. 2016-ban éppenséggel ő haladt át elsőként a célvonalon, ám most nem számít erre; a hét közepén utalt rá, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti futam is sokkoló volt számára, a mexikóvárosi pálya pedig eleve nem kedvez a Mercedes alapbeállításainak. Nos, az elmúlt két évben (Red Bull) nyerte meg a versenyt, de a két hosszú egyenes most a magára találó, legerősebb motorral rendelkező Ferrarinak, Sebastian Vettelnek és Charles Leclercnek jöhet jól. Márpedig ha így lesz, vagy újra a Red Bull villan meg, akkor Hamiltonnak a hatodik vb-címe megszerzésére még egy hetet várnia kell.

Ám láss csodát, a tegnapi első szabadedzést ő nyerte (a másodikon az ötödik helyet szerezte meg), megelőzve Leclercet és Verstappent, Bottas pedig ötödik lett. Lewis Hamiltonnak ez a futamon is tökéletesen megfelelne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.