Erősen elhúzódott a Liverpool másnapossága

Az angol bajnok Liverpool játékosainak díszsorfalat álltak a City labdarúgói az Etihad-stadionban.

2020. 07. 04. 9:48
Premier League - Manchester City v Liverpool
Jordan Henderson (14) még nem tudta, mi vár rájuk Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere nem tartott volna igényt a futballban egyre inkább divatos díszsorfalra, kollégája, a trónfosztott Manchester City edzője, Pep Guardiola ragaszkodott a tiszteletadáshoz. Az angol bajnok Liverpool játékosainak díszsorfalat álltak a City labdarúgói csütörtökön az Etihad-stadionban – aztán méretes zakóval küldték haza őket. tizenegyesből szerzett vezetést a játéknap előtt már biztosan második hazaiaknak, majd és Phil Foden is gólt ért el. A szünet után Oxlade-Chamberlain a saját kapujába talált be. A 0-4 után Klopp – aki tagadta a „másnaposság” tényét – kiosztotta a SkySports riporterét:

– Briliáns hozzáállást láttam, nem úgy viselkedtünk, mint akik jóllaktak attól, hogy egy hete megnyerték a Premier League-et. Ha létezik csapat, amelyik így meg tud minket semmisíteni, akkor az a Manchester City.

(14) még nem tudta, mi vár rájuk
Fotó: Reuters

Kollégája, Pep Guardiola is futott egy tiszteletkört: – A Liverpool a legjobb csapat, amellyel valaha edzőként találkoztam.

Nem biztos, hogy a nyilatkozat időzítése tökéletes volt…

Madridban jól sikerült a forma vagy inkább az eredményesség időzítése, mert a játék még nem az igazi. De kit érdekel, ha a járvány után újraindított spanyol bajnokságban még pontot sem veszített a Real Madrid. Csütörtökön késő este a 450. madridi mérkőzését játszó Sergio Ramos a hajrában szerzett büntetőjével a királyi gárda 1-0-ra legyőzte a Getafét, és négy pont előnnyel várhatja az utolsó öt fordulót a második helyen álló, címvédő Barcelona előtt.

A „posztjárványkorszak” másik hibátlan csapata, a klubrekordot jelentő kilencmeccses győzelmi sorozatot produkáló Atalanta Gian Piero Gasperini irányításával tartja a negyedik helyét a Serie A-ban: a bergamói együttes tegnap a Napolit győzte le 2-0-ra.

Németországban már befejezték a bajnokságot, de ma újabb trófeát nyerhet a Bayern München, az ellenfél a Bayer Leverkusen lesz a kupadöntőben.

S még egy kis színes a végére: a francia Girondins Bordeaux menesztette Paulo Sousát, a Videoton korábbi vezetőedzőjét. A temperamentumos luzitán szakember a sóstói távozása, 2013 óta egyetlen klubnál (Maccabi Tel Aviv, Basel, Fiorentina, Tianjin Quanjian, Bordeaux) sem húzott le két évnél hosszabb időt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.