Fucsovics váratlan nehézségbe ütközött a 20 éves Marozsán ellen

A Marozsán Fábián, Jani Réka Luca páros nyerte a Budapest-kupát.

2020. 05. 24. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepetés az első ízben megrendezett Budapest-kupa döntőjében. No, nem arra gondolunk, hogy Jani Réka Luca három játszmában legyőzte az igencsak dekoratív Stollár Fannit, hiszen a világranglista-helyezések alapján eleve ő volt az esélyesebb. A 3:4, 4:1, 4:2-es sikere miatt senki sem húzta fel a szemöldökét a Nemzeti Edzésközpontban.

Hanem, ami utána következett! A világranglista 523. helyén álló Marozsán Fábián a nála minden körülmények között sokkal esélyesebb Fucsovics Mártonnal került szembe, és a korábbi kétszeres junior Grand Slam-győztes 28 éves nyíregyházi játékos váratlan nehézségekbe ütközött.

Nem csak Marozsán volt „kezelhetetlen”, a széllel is meggyűlt a baja Fucsovicsnak. A 20 éves fiatal könnyebben megbirkózott a körülményekkel, és jóval motiváltabbnak is tűnt a top 100-as riválisánál. Az első szettet 26 perc alatt 4:1-re nyerte, ezzel kicsit felpiszkálta a 84. helyen álló játékost, aki rögtön egy 3:0-s rohammal kezdte a második játszmát. Marozsán váratlanul feltámadt, kiegyenlített, igaz, Fucsovics alsó szerváját ő sem tudta kezelni...

Na, de a lényeg, Marozsán 3:3-nál utolérte ellenfelét, így rövidítés döntötte el a szettet. Ebben pedig az ifjú titán volt a jobb, meggyőzőbb: 7:1-re hozta a „tie breaket”.

Ezzel 2-0-s vezetésre tett szert a Jani, Marozsán duó, a vegyes párost természetesen lejátsszák, de annak már nem lesz gyakorlati jelentősége. Az első alkalommal megrendezett Budapest-kupa győztese, a Jani, Marozsán kettős.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.