Gólzápor Sevillában, hózápor és halasztás Madridban

A Sevilla és a Real Sociedad gólokban gazdag mérkőzést játszott szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Az Atlético Madrid és az Athletic Bilbao viszont le sem játssza a meccsét, mivel a baszkok gépe a havazás miatt el sem jutott a fővárosba.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 15:51
null
A hólepte Madrid Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki lemaradt a Sevilla–Real Sociedad spanyol bajnoki rangadó első tizenöt percéről, az már 2-2-t látott az eredményjelzőn. A hazaiak marokkói támadója, Jusszef en-Nesziri kétszer is vezetést szerzett, de először csapattársa, Diego Carlos egyenlített, majd az öngólnál őt zavaró Alexander Isak egyenlített.

A villámkezdés után kicsit visszavettek a góltempóból a csapatok, a fordulásig maradt a 2-2. A második félidőben viszont egy percen belül megszületett az újabb találat, amellyel en-Nesziri már mesterhármasnál járt. A 76. percben Merino járt nagyon közel az egyenlítéshez, de fejesét a Sevilla francia védője, Koundé a gólvonalról, szintén fejjel hárította.

A Sevilla 3-2-es győzelmével pontszámban beérte a három meccsel többet játszó ellenfelét, míg a bajnokságot kiválóan kezdő Sociedad elmúlt hat bajnokijából négyet elveszített.

A délutánra kiírt Atlético Madrid–Athletic Bilbao mérkőzés elmarad, mivel a spanyol fővárosra szokatlan mennyiségű hó hullott. A Bilbao a havazás miatt el sem jutott Madridba, így az már szinte nem osztott, nem szorzott, hogy a Wanda Metropolitano gyepét is igencsak bajos lett volna játékra alkalmas állapotba hozni.

Utóbbival még küzdenek Pamplonában, ahol a tervek szerint a Real Madrid zárja a szombati játéknapot, de úgy tűnik, azt a találkozót sikerül megrendezni, esélyt adva a Realnak, hogy megelőzze a tabella élén városi riválisát. Igaz, az Atléticónak a maival együtt már három elmaradt meccse van a bajnokságból.

A hólepte Madrid
Fotó: AFP

La Liga, 18. forduló

Péntek

Celta Vigo–Villarreal 0-4

Szombat

Sevilla–Real Sociedad 3-2

Granada–Barcelona 18.30

Osasuna–Real Madrid 21.00

Atlético Madrid–Athletic Bilbao elhalasztva

Vasárnap

Levante–Eibar 14.00

Cádiz–Alavés 16.15

Elche–Getafe 18.30

Valladolid–Valencia 21.00

Hétfő

Huesca–Real Betis 21.00

A bajnokság élmezőnye: 1. Atlético 38 pont/15 meccs, 2. Real Madrid 36/17, 3. Villarreal 32/18, 4. Barcelona 31/17, 5. Real Sociedad 30/19 (29-16), 6. Sevilla 30/16 (21-13).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.