Gulácsiék edzője szerint a VAR nem nézte a meccsüket

A Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a Paris Saint-Germain 1-0-ra legyőzte az RB Leipzig csapatát. A találkozó egyetlen gólját a párizsiak brazil támadója, Neymar lőtte tizenegyesből Gulácsi Péter kapujába.

Magyar Nemzet
2020. 11. 25. 11:03
Champions League - Quarter Final - RB Leipzig v Atletico Madrid
SOCCER-CHAMPIONS-RBL-ATM/REPORT Fotó: POOL New Forrás: Lluis Gene/Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon szomorú, hogy ilyen tizenegyest megítélnek a Bajnokok Ligájában – háborgott a találkozó után a Leipzig vezetőedzője, Juilan Nagelsmann. – Műesés volt, semmi érintkezés nem volt a két játékos között. A VAR valószínűleg másik meccset nézett.

A kérdéses ítélet a találkozó elején született, amikor Ángel di María elesett Marco Sabitzer mellett. , aki a párharc első felvonásán di María büntetőjét kivédte , most lövésénél nem tudott bravúrt bemutatni, bár jól érezte az irányt.

Nagelsmann szerint a PSG helyzet nélkül nyert, és így került jó helyzetbe a csoportban.

– Hiába játszottunk jobban, nem tudtunk betalálni, ráadásul a korai gól miatt a PSG nyugodtan játszhatta a kontrákra építő játékát. Most lépéshátrányba kerültünk a továbbjutást illetően, a maradék két meccsünket meg kell nyernünk, és bíznunk kell abban, hogy a párizsiak botlanak – zárta értékelését a vezetőedző.

A csoportban jelenleg kilenc ponttal a Manchester United vezet, míg a PSG és a Leipzig egyaránt hat ponton áll. Az egymás elleni eredmények viszont az idegenben szerzett góljuk miatt a francia csapatnak kedveznek utóbbi kettő összevetésében, és ha a lipcseiek nyernek a MU ellen, az angliai 5-0-s vereséget aligha fogják tudni kiegyensúlyozni, ezért a hátralévő két fordulóban mindenképp nyerniük kell a továbbjutáshoz.

A tavalyi döntős Paris Saint-Germain vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt érthető módon nem zaklatta fel annyira a kérdéses tizenegyes, azon viszont kissé felhúzta magát, amikor az újságírók a szép játékot kérték számon csapatán.

– Győzelemre volt szükségünk, és megszereztük a győzelmet. Tudjuk, hogy nem ez volt az év meccse, de ebben a nehéz időszakban a csapat komoly egységet mutatott, amelynek segítségével teljesítette a kihívást, és megnyerte a Leipzig elleni meccset.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.