A szerbek kulcsembere nem fél tőlünk, otthon érzi magát Győrben

A szerbek tudják, hogy a papírforma nem mellettük szól, továbbá, hogy kedvezőtlen a sorsolásuk, de mint általában, az elszántságukon nem fog múlni a siker. Egyre fokozódik a hangulat a péntektől vasárnapig Győrben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtorna előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 16. 9:17
null
Dragana Cvijics, a szerbek legjobbja ott lesz Gőyrben Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Véleményem szerint ennek a csapatnak, ha egészséges és teljes, jó esélyei vannak az éremszerzésre. Remélem, kijutunk Tokióba. Nagyszerű lehetőség, hogy bekerüljünk a történelembe. A lányok tisztában vannak ezzel, és tudják, hogy ez lehet pályafutásuk koronája – nyilatkozta Ljubomir Obradovics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya a szerb szövetség honlapján.

A szerb válogatott tegnap kezdte meg a felkészülést Stara Pazovában, az ország labdarúgó-szövetség edzőközpontjában. Obradovics ma és holnap két-két edzést tart a csapatnak, majd a csütörtöki gyakorlás után utaznak Győrbe, ahol pénteken az olimpiai címvédő Oroszországgal, szombaton Magyarországgal, vasárnap pedig Kazahsztánnal mérkőznek.

– A miénk a lehető legrosszabb menetrend, ráadásul a magyarok csak ránk készülnek, nem figyelnek másra. Meg vannak győződve róla, hogy az oroszok meg fognak verni minket. Nagyon érdekes lesz – mondta a szövetségi kapitány.

Hozzátette, 24 óra sem lesz a két kulcsfontosságú mérkőzésük között, de semmitől sem szabad félniük, mert jó esélyük van a sikerre, hiszen a közelmúltban több mérkőzésen is remek teljesítményt nyújtottak.

A szakvezető rávilágított, hogy nemrégiben az orosz és a magyar válogatottnak is volt egy-egy rövid összetartása, mert játékosai a hazai bajnokságban szerepelnek, a szerbeknek viszont nem volt erre lehetőségük, hiszen náluk mindenki külföldi klubcsapatokban kézilabdázik.

A Ferencváros, az Alba Fehérvár és az Érd korábbi, a román Minaur Baia Mare jelenlegi jobbátlövője, Jelena Lavko kijelentette, történelmi siker lenne, ha kijutnának Japánba.

– Mindannyian tele vagyunk adrenalinnal, eltökéltséggel és akarattal, hogy elérjük a célt. Őszintén remélem és hiszem, hogy meg tudjuk csinálni – nyilatkozta.

Hozzátette, arra a formájukra lesz szükség, amivel Japánban a 2019-es világbajnokságon megszerezték a hatodik helyet. Megerősítette, hogy egyik legjobbjuk, Dragana Cvijics ismét bevethető – három hónap alatt kétszer is meg kellett műteni a térdét –, ott lesz Győrben, ami nagy pluszt jelenthet nekik.

Meglátása szerint nincs különösebb szerepe annak, hol játsszák a tornát, hiszen a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül rendezik a meccseket, ami nagy hátrány a magyaroknak.

– Természetesen a magyarok előnyben érzik majd magukat, mert otthon vannak, de én is sokszor játszottam abban a csarnokban, ezért én is otthon érzem magam ott – szögezte le a jobbátlövő.

A győri torna első két helyezettje jut ki az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra. Szerbia önállóvá válása óta az ország női kézilabda-válogatottja még soha nem szerepelt olimpián.

Elekre várva

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor pozitív PCR-teszt miatt jelenleg nem lehet együtt a kerettel, a távollétében Danyi Gábor vezeti az edzéseket. Elek a tornára még befuthat, ha péntekig két negatív tesztet produkál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.