Csak négyszázezer eurót érne a magyar gólkirály?

Lapértesülések szerint mindenekelőtt lengyel klubok érdeklődnek a magyar gólkirályi cím várományosa, az utolsó forduló előtt 22 gólnál tartó paksi Hahn János iránt. A szóban forgó kivásárlási összeget, a 400 ezer eurót kevesellhetjük, ennyi pénzért az NB I-ben tucatlégióst szokás venni.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 11:10
hahn
Érthető, hogy gólkirályként Hahn János kelendő Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem követünk el hibát, ha tényként kezeljük, hogy Hahn János a 2020–21-es idény gólkirálya a labdarúgó NB I-ben. A paksi csatár az utolsó forduló előtt 22 találatnál jár, kilenc góllal megelőzve az egyaránt 13 gólos Gazdag Dánielt (Honvéd) és Nikolics Nemanját (Fehérvár).

A Nemzeti Sport több külföldi szakportálhoz hasonlóan úgy értesült, hogy Hahn János fölöttébb kelendő, mindenekelőtt lengyel, de német másodosztályú és török klubok is érdeklődnek a 26 éves támadó iránt.

A Transfery.info értesüléseire hivatkozva az NSO azt írja, Hahn Jánost a Piast Gliwice, a Slask Wroclaw és a Wisla Kraków is szívesen szerződtetné. A honlap arról ír, Hahnt – aki most állhatna először légiósnak – 2024 júniusáig szerződés köti a Pakshoz, így az érdeklődök nagyjából 400 ezer euróért tudnák megvásárolni a játékjogát. Az összeget valószínűleg arra alapozva, hogy a Transfermarkt lap ekkora összegre teszi jelenleg Hahn János értékét.

Azonban a mértékadó lap még a szokásos frissítés előtt van, még nem kalkulált azzal, hogy Hahn János az NB I gólkirály 2020–21-ben, ami nyilván felviszi az árát.

a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott korábbi interjújában elmondta, az Európa-bajnokság előtt Hahn Jánosnak is megadja majd a bizonyítási lehetőséget a nemzeti csapat bő keretében, azzal pedig tovább nőhet a paksi játékos értéke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.