A paksi Hahn János nagyot lökött a Diósgyőrön a szakadék felé

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a kiesés ellen harcoló Diósgyőr a Paksot fogadta, és gyakorlatilag negyedóra alatt megpecsételődött a sorsa. A vendégek két gólt szereztek ennyi idő alatt, ráadásul a DVTK védője, Diego Zivulic piros lapot kapott. A paksiak gólkirályjelöltje, Hanh János két gólt szerzett, és már tizennyolcnál jár a bajnokságban, a csapata pedig végül 3-0-ra győzött.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 16:19
DVTK Paks
Fotó: Nemzeti Sport Meder István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az életéért küzd a Diósgyőr – ez cseppet sem túlzás. A csapat a tabella alján szerénykedik, hat fordulóval a vége előtt minden elengedett pont megengedhetetlen luxus, ez volt a helyzet a 28. fordulóban a Paks elleni mérkőzés előtt. Zoran Zekić vezetőedző a klub honlapján arról beszélt, hogy rengeteget gyakorolják a helyzetek kialakítását, ugyanakkor a meccseken ezek szinte mind kimaradnak. Ennek ellenére reménykedett, hogy a csapata csapatként futballozva ezúttal eredményes lesz.

 

Nagy hátrányba került a DVTK a 10. percben, egy játékosát kiállította a játékvezető
Fotó: Nemzeti Sport/Meder István

 

Nos, ezek a remények szinte pillantok alatt roppant halvánnyá váltak. A Paks, amely a negyedik helyért harcol – ha az első háromból kerül ki a Magyar Kupa győztese, a negyedik helyezett is indulhat nemzetközi kupában –, negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett, a gólokat pedig ki más is lőtte volna, mint a bajnokság idevonatkozó listáját vezető Hahn János… A 10. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, mert Bognár István távoli lövése után a Malenicáról kipattanó labdára berobbanó Hahnt Diego Zivulic fellökte, a büntetőt pedig Hahn János értékesítette – 0-1. A DVTK gondját nagyban tetézte, hogy a játékvezető ráadásul Zivulicot ki is állította, tehát a házigazda a létszámot tekintve is hátrányba került.

 

 

És még nem volt vége! A 15. percben Szabó János óriási bedobása után Bognár ugratta ki Hahn Jánost, aki estében, tíz méterről, jobbal a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát – 0-2. A Paksnak szemlátomást nem tett jót ez az álomszerű kezdés, elkényelmesedett a vendég csapat. A Diósgyőr pedig összeszedte magát, tíz emberrel is átvette az irányítást, de néhány távoli lövést leszámítva különösebb veszélyt nem jelentett az ellenfele kapujára. A paksi Lorentz annál inkább, a szünet után úgy mentett szögletre a hazai csatárok elől, hogy a labda a sajt kapujának a keresztlécén felperdülve hagyta el a játékteret. Unalmasan telt az idő, majd újabb gólt szerzett a Paks: a 68. percben Szabó passza után Nagy lőtt, egy védőn megpattant a labda, amelybe így Malenica csak belekapni tudott, de ez így lett jó a hosszú oldalon érkező Sajbán Máténak, aki közelről a kapuba sodorta a labdát – 0-3. A hajrában még gyors gólváltás tanúi lehettünk: előbb Molnár szépített Szabó hibájából – 1-3 –, majd a másik oldalon Szakály lőtt szépen a hálóba a tizenhatosról – 1-4.

A Diósgyőr tehát újra kikapott, és ezzel maradt az utolsó helyen, egyre távolabb a bennmaradás reményétől.

 

NB I, 28. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Kisvárda 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Iványi. Gólszerző: Bumba (11-esből 20). Kiállítva: Ene (Kisvárda, 49.),

Szombat:

Ferencváros–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Groupama Aréna, jv.: Bognár T. Gólszerző: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.).

MTK–Budafok 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi.

Mol Fehérvár–Újpest 4-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Berke. Gólszerző: Nikolics (11-esből 9., 33.), Petrjak (69., 88.).

Vasárnap:

Diósgyőr–Paks 1-3 (0-2), Diósgyőr, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Molnár (86.), illetve Hahn (11-esből 10., 15.), Sajbán (68.), Szakály (87.)

Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 17.00 (M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.