Halmosi Péter: Csúnyán nézett rám Ronaldo

A Magyar Nemzet szakértői csapata, azaz Détári Lajos, Gellei Imre, Sallói István, Halmosi Péter, Priskin Tamás és Németh Krisztián véleményeivel kísérjük végig a labdarúgó Európa-bajnokságot. A mai Magyarország–Portugália mérkőzés előtt a korábbi 35-szörös válogatott Halmosi Péter elevenítette fel a személyes élményeit is Cristiano Ronaldóról.

2021. 06. 15. 11:30
Halmosi
Fotó:Nemzeti_Sport_Szabó_Miklós Fotó: Szabo_Miki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Négyszer játszottam ellen. Kétszer a Debrecennel, amikor a Manchester United volt az ellenfelünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, egyszer a Hull Cityvel a Premier League-ben, és utoljára 2009-ben, amikor már a Real Madrid játékosa volt. Akkor a magyar válogatottal szerepeltem Portugália ellen. Többször is szemtől szemben találkoztam Ronaldóval, mert úgy alakult, hogy balbekként én fogtam őt.

Az utóbbi meccsen készült egy fotó, amelyen úgy tűnik, hogy veszekszünk, visszaszólok neki, ő meg csúnyán néz rám. Valószínűleg a meccs hevében válthatta ki valami ezt a jelenetet, mert nem emlékszem arra, hogy min vitáztunk, vagy hogy nagyképűen viselkedett volna. Egyáltalán nem volt jellemző rá a „ki, ha én nem” hozzáállás, nem éreztette, hogy több lenne nálam.

A Hullban volt egy csapattársam, Manucho, egy angolai srác, akivel jóban voltam. Ő a Manchester Unitedtől került hozzánk kölcsönbe, és onnan személyesen ismerte Ronaldót. Mivel mindkettejüknek a portugál volt az anyanyelve, barátok voltak. Többször megesett, hogy Manucho volt a szobatársam, és mellettem beszélt telefonon Ronaldóval. Tehát kapcsolatban voltam valakivel, aki tényleg jól ismerte őt.

Manucho mindig azt mondta, hogy a médiában élő kép, ami szerint nagyképű lenne, nem igaz Ronaldóról, mert egy nagyon közvetlen, kedves és segítőkész srác.

Mondják, hogy Ronaldo már nem a régi. Az igaz, hogy átalakult a játéka például azóta, hogy én játszottam ellene, amikor még úton volt a csúcs felé. De azt a saját példámból is mondom, hogy ez mindenkivel így van. Amit fiatalon megoldasz ösztönből, azt később már rutinból. Szerintem Ronaldo 36 évesen sem lassú, a kezdősebessége, a dinamikája, az első pár méteren átvitt lendülete még most is elképesztő. Relatív, hogy a Juventusban nem annyira sikeres. Igaz, hogy nem nyert annyi trófeát, de három év alatt több mint száz gólt lőtt a klubban. Másnak ez nyolc-kilenc évig tart.

Az viszont igaz, hogy nagy hiba lenne leragadnunk Ronaldónál, mert a portugál válogatottban több nagy sztár is van. Elég csak Bruno Fernandest említenem, aki Izrael ellen duplázott , és a Manchester United legjobbja. De még a jobbhátvéd is életveszélyes, João Cancelo is szép gólt lőtt legutóbb. Megijedni azonban nem kell, mert csapata egységes és szervezett. Ha tudja a válogatott azt a teljesítményt nyújtani, amit az elmúlt egy évben megszokhattunk, akkor akár meglepetést is szerezhetünk.”

...

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.