A portugálok biztosra veszik a magyarok elleni jó Eb-rajtot

Portugália hazai pályán 4-0-ra győzte le Izraelt, s ezzel sikeres főpróbát tartott a magyar válogatott elleni, keddi Európa-bajnoki csoportmeccse előtt. Betalált Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes pedig először duplázott a válogatottban. Utóbbi óvatosan fogalmazott a csoportesélyekről, a portugál szövetségi kapitány viszont nagyszerű rajtra számít Magyarország ellen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 10. 8:33
UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal - Friends Arena, Stockholm, Sweden September 8, 2020 Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring. TT News Agency/ Janerik Henriksson via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. TPX IMAGES OF THE DAY - RC2JUI9IM3AR Fotó: TT News Agency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael nem tanúsított túl nagy ellenállást, Portugália az első félidőben akár négy-öt góllal is vezethetett volna, de csak két helyzetét értékesítette a csapat legnagyobb sztárjai, Bruno Fernandes és révén. Szünet után a portugálok a cserék miatt kicsit visszavettek a tempóból, de Joao Cancelo, majd újra Fernandes góljaival mégis megduplázódott az előny a végére. Jó formában várják tehát a portugálok a magyarok elleni meccset.

– Nem lehet összehasonlítani a helyzetet 2018-cal. Akkor a vb előtt volt néhány játékosom, akiknek tele volt a feje aggodalmakkal, mert nem volt csapatuk. De most nem ez a helyzet – vont párhuzamot a portugál A Bolának Fernando Santos, portugál szövetségi kapitány a legutóbbi vb-vel, amelyen a csapata a nyolcaddöntőben kiesett.

– Óriási motivációt érzek a csapatban, felkészültek vagyunk – jelentette ki magabiztosan az edző. – A játékosok akarják, hogy jól menjenek a dolgok, mindig azt nézik, hogyan lehetnénk jobbak. Már a finomhangolás zajlik, és kétségem sincs afelől, hogy nagyszerűen mutatkozunk be az Eb-n Magyarország ellen. Tudom, mit kell tennünk a győzelemért.

A portugál válogatott karmestere, a Manchester United sztárja, Bruno Fernandes először duplázott a nemzeti csapatban. A 26 éves játékos a 2016-ban Eb-győztes csapatnak még nem volt a tagja, de amikor arról kérdezték, milyen esélyeket lát Franciaország, Németország és Magyarország ellen a csoportban, az előző tornát hozta fel példának.

– Halálcsoport? A legutóbbi Eb-n könnyűnek tűnt a csoportunk, mégis nehezen jutottunk tovább – fogalmazott Bruno Fernandes. – Egy ilyen tornán nincsenek könnyű ellenfelek. A legfontosabb, hogy újabb tapasztalatokat szereztünk. Az eredmények alapján jól sikerült a felkészülésünk, de most nem az eredmények voltak a legfontosabbak, hanem hogy megértsük, mi volt jó és mi volt rossz. Ami igazán fontos, csak most következik.

Azaz: Magyarország–Portugália, immár az Európa-bajnokságon kedden.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.