Hatalmas mázlisták az ukránok az Eb-n, a finnek pechesen kiestek

Az Eb-n keleti szomszédaink negatív gólkülönbséggel mentek tovább, a nyolcaddöntőben a svédekkel játszanak.

Magyar Nemzet
2021. 06. 24. 10:34
null
~ai-7673645e-136f-4336-8dd8-044c835fcf29_ Forrás: Grafika: Koncz László/Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán éjjel kialakult a nyolcaddöntősök mezőnye és a további program a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. Izgalmas kérdés volt, hogy a hat csoportharmadik közül melyik lesz a legjobb négy, amelyik továbbjut az egyenes kieséses folytatásba. Nos, a portugálok, a csehek és a svájciak négy ponttal mentek tovább, a három hárompontos válogatott – az ukrán, a finn és a szlovák – közül viszont csak egy érhetett révbe. Az ukránok örülhetnek, mert nekik mínusz egy a gólkülönbségük, a finnek a mínusz kettes mutatójukkal búcsúztak, miként a szlovákok a mínusz ötös gólküldönbségükkel. Északi szomszédaink tegnap 5-0-ra kaptak ki a spanyoloktól – ez végzetes lett számukra. Az ukránok duplán mázlisták, mert a nyolcaddöntőben a verhető svédekkel játszanak. Ez annak köszönhető, hogy szerdán a svéd–lengyel találkozó hajrájában a lengyelek a 2-2-es állásnál kitámadtak, és a 94. percben gólt kaptak. Ha ez nem történik meg, akkor a nyolcaddöntőben Ukrajna–Spanyolország mérkőzés következne. Ha pedig a lengyelek szereztek volna gólt, akkor Ukrajna kiesik.

Az ukránok hálásak is a svédeknek és a spanyoloknak, hogy az E csoportban kikaparták nekik a gesztenyét, így megkapták a lehetőséget a folytatásra. A kérdés már csak az, tudnak-e élni a lehetőséggel – ehhez éppen az egyik „jótevőjüket” kell legyűrniük.

 

A nyolcaddöntősök:

A csoport: Olaszország (1.), Wales (2.), Svájc (3.)

B csoport: Belgium (1.), Dánia (2.)

C csoport: Hollandia (1.), Ausztria (2.), Ukrajna (3.)

D csoport: Anglia (1), Horvátország (2.), Csehország (3)

E csoport: Svédország (1.), Spanyolország (2.)

F csoport: Franciaország (1.), Németország (2.), Portugália (3.)

Az Eb-n a nyolcaddöntős program szombaton Amszterdamban Wales–Dánia, Londonban Olaszország–Ausztria meccsekkel folytatódik. Vasárnap a sevillai Belgium–Portugália összecsapás előtt 18 órakor a Puskás Arénában Hollandia–Csehország mérkőzést rendeznek.

A nyolcaddöntő programja:

június 26., szombat:

Wales–Dánia, Amszterdam 18.00

Olaszország–Ausztria, London 21.00

június 27., vasárnap:

Hollandia–Csehország, Budapest 18.00

Belgium–Portugália, Sevilla 21.00

június 28., hétfő:

Horvátország–Spanyolország, Koppenhága 18.00

Franciaország–Svájc, Bukarest 21.00

június 29., kedd:

Anglia–Németország, London 18.00

Svédország–Ukrajna, Glasgow 21.00

Grafika: Koncz László/Magyar Nemzet

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.