Hazánkba érkezik a legtöbb Facebook-követővel rendelkező csapat

Ebben az évben is indul a Tour de Hongrie-n, azaz a magyar kerékpáros körversenyen a Novo Nordisk. Az amerikai prokontinentális csapatnak a Facebookon több mint nyolcmillió követője van, több, mint a sportágban bármelyik másik együttesnek.

Magyar Nemzet
Forrás: tourdehongrie.hu2021. 01. 21. 10:56
Novo Nordisk
Novo Nordisk Forrás: Facebook/https://www.facebook.com/Team NovoNordisk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén már harmadik alkalommal lesz ott a Tour de Hongrie mezőnyében a Team Novo Nordisk, amely különleges küldetéssel szerepel a profi kerékpársportban. A célja, hogy a sportolók személyes példájával mutassa meg a cukorbeteg embereknek, hogy akár élsportolóként is élhetnek teljes életet. Igazi nemzetközi csapatról van szó, amelyben 2021-ben három francia, két-két ausztrál, holland és olasz, illetve egy-egy svájci, spanyol, finn, brit, ír, új-zélandi, amerikai és magyar kerékpáros, Kusztor Péter szerepel. A Team Novo Nordisk tagjai valamennyien cukorbetegek, és a csapat a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cégének nevét viseli.

A Novo Nordisk igaz nemzetözi csapat
Fotó: Facebook/Team Novo Nordisk

Amint arra a Tour de Hongrie honlapja emlékeztet, a Team Novo Nordisk küldetése, hogy bármerre jár a nagyvilágban, versenyzői találkoznak az adott országban, településen élő diabéteszes emberekkel, s megmutatják nekik, hogy akár egészen különleges dolgokra is képesek lehetnek – a betegségüktől függetlenül. Nyugodtan mondhatjuk: az amerikai profi csapat bringásai minden versenyükön változtatnak egy kicsit a világon, járjanak akár Norvégiában, Dubajban, az Egyesült Államokban vagy éppen Magyarországon. Jellemző adat, hogy a klubé a sportág egyik legnagyobb social-media tábora, Facebook-oldala például több mint nyolcmillió követővel rendelkezik, ami rekordnak számít a sportágban.

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor. Eddig az alábbi csapatok indulása biztos:

TREK-Segafredo (amerikai) – World Team

Team BikeExchange (ausztrál) – World Team

Team Jumbo-Visma (holland) – World Team

Israel Start-Up Nation (izraeli) – World Team

EOLO-Kometa (olasz) – Pro Team

Team Novo Nordisk (amerikai) – Pro Team

Mazowsze Serce Polski (lengyel)– Continental Team

Segít a sportolás a cukorbetegeknek

A diabétesz népbetegség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint napjainkban mintegy 437 millió ember él cukorbetegséggel világszerte, de az előrejelzések szerint a diabétesz valamely típusa az elkövetkező két évtizedben már minden tizedik embert érinteni fogja. Magyarországon a felnőtt korú lakosság 15 százaléka küzd valamilyen cukoranyagcsere-zavarral, közülük pedig minden második diagnosztizált cukorbeteg. A diabétesz súlyos betegség, és sokan hiszik azt, hogy abba kell hagyniuk a sportolást, pedig a mozgás hatékony eszköz, ami segít a további szövődményeket megakadályozni. Erre a tényre kívánják felhívni a betegek figyelmét a Team Novo Nordisk nemzetközi profi kerékpáros csapat tagjai is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.