Debrecen kedvence, Ibrahima Sidibe magyar állampolgár lett

Megkapta a magyar állampolgárságot Ibrahima Sidibe, aki korábban kétszer nyert magyar bajnokságot a Debrecen élvonalbeli labdarúgó-csapatával. A kétszeres szenegáli válogatott játékos a DVSC történetének egyik legjobb légiósa, és negyvenévesen ma is aktív a hajdúsági város másodosztályú együttesében, a DEAC-ban, amelyben magyar állampolgárként már pályára is léphet majd.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 15:40
null
Fotó: Derencsényi István Forrás: DEAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön letette az állampolgársági esküt Ibrahima Sidibe, aki a Debrecen aranykorszakának egyik meghatározó labdarúgója volt. A nevével feliratozott magyar válogatott mezzel köszöntötték a szenegáli támadót, aki 2005-ben szerződött a már magyar bajnok DVSC-be az osztrák Riedtől, aztán a rá következő két évben kétszer volt aranyérmes az NB I-ben. Mindkét említett idényben ő volt a klub házi gólkirálya 15, illetve 17 találattal, majd a harmadik debreceni évében szokatlan szerepkörben, védőként is helytállt a csapatban. 2008 januárjában távozott a belga Sint-Truidenbe, amelyet feljutáshoz segített.

Sidibe debreceni teljesítményéről mindent elmond, hogy azokban az években a szenegáli válogatottba is bekerült, amelybe kétszer hívták meg. Később, 2012-ben visszatért a DVSC-be, amelyben összesen 195 meccsen 76 gólt szerzett, mindkét számadatban a magyar csapat volt pályafutása legjobb klubja.

Ibrahima Sidibe ma már negyvenéves, de még mindig futballozik, és Debrecent sem hagyta el. Tavaly nyáron csatlakozott a másodosztályban szereplő DEAC-hoz, ám légiósként nem léphetett pályára, mert így a klub elesett volna a központi bevételektől. Azzal, hogy Sidibe magyar állampolgár lett, elhárult az adminisztratív akadály a játéka elől, így tavasszal segítheti a csapatot az NB II-ben. Nagy szükség van a rutinjára, hiszen a DEAC jelenleg az utolsó helyen áll a bajnokságban 21 forduló után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.