Egymásnak esett a két csatársztár a milánói derbin

Az Olasz Kupa első negyeddöntőjében milánói rangadót rendeztek, az Inter fogadta a Milant. Zlatan Ibrahimović gólt szerzett, majd kiállították, az Inter pedig fordított és elődöntőbe jutott.

Magyar Nemzet
2021. 01. 26. 22:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale és az AC Milan összecsapása mindig rangadó, még az Olasz Kupában is. Pláne úgy, hogy hosszú szezonok után újra a két milánói óriás foglalja el a Serie A tabellájának első két helyét.

A találkozót az Inter kezdte aktívabban, mégis a piros-feketék szereztek vezetést. Zlatan Ibrahimović nagyszerűen lőtte el a lábak között a labdát, amely a kapufáról pattant a gólvonalon túlra. Az első félidő hosszabbításában újra a svéd csatár volt az egyik főszereplő: a rivális csatársztárjával, Romelu Lukakuval akadt össze. Ember legyen a talpán, aki őket szétválasztja.

Ibra a szájkaratét valószínűleg megnyerte, mert a lefújás után Lukakut a fél csapata fogta vissza attól, hogy Zlatant bekísérje a Milan öltözőjébe. A játékvezető által kiosztott egy-egy sárga lap viszont a Milan gólszerzője számára bizonyult végzetesnek. A második félidőben ugyanis odapiszkált Kolarovnak, az ezért járó sárga pedig már egyben kiállítást jelentett.

A hátránya ellenére addig is tetszetősebb játékot mutató Inter fölénye emberelőnyben még nyilvánvalóbbá vált, mégis egy – videóbíró által megítélt – büntetőre volt szüksége az egyenlítéshez. A tizenegyest éppen Lukaku vágta a kapuba, a keresztléc segítségével.

A folytatásban a Milan román kapusa, Tătăruşanu mutatott be több nagy védést, emellett a játékvezető sérülése és cseréje borzolta a kedélyeket. Utóbbi miatt sokáig állt a játék, így a rendes játékidő után tíz perc hosszabbítás következett.

Ennek a hetedik percében pedig váratlan hős döntött, az Interből a kevés játéklehetőség miatt elvágyó remekbe szabott szabadrúgásgóljával a fekete-kékek jutottak az Olasz Kupa elődöntőjébe!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.