Megosztó ellenfelekből immár győztes csapattársak

Kammerer Zoltán és Dombvári Bence volt a kajak-kenus tesztverseny keddi fordulójának a főszereplője Szolnokon. S nem pusztán azért, mert a papírformának megfelelően győztek K-2 1000 méteren. Az az igazi szenzáció, hogy egyáltalán egy hajóba ültek.

2020. 07. 21. 19:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínos előzmények 2016-ig nyúlnak vissza. Dombvári akkor ért pályafutása csúcsára, hogy aztán egyik pillanatról a másikra a legsötétebb verembe zuhanjon. Egyesben és párosban is kiharcolta a riói részvételt, sőt esélyesként készült az olimpiára, ahová azonban már nem jutott ki: doppingvétség miatt eltiltották két évre. A sportoló teljesen összetört, egyrészt az ártatlanságát másrészt azt bizonygatta, valaki szándékosan ártott neki. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer, a sportág állócsillaga, aki viszont lemaradt a riói játékokról, mondjuk így, teljesen részvétlen volt iránta, s azt hangoztatta, mindenki a saját sorsárt felel. Ezek után nem igényel különösebb magyarázatot, hogy a két kajakos finoman fogalmazva kerülte egymás társaságát, s óhatatlanul megosztotta a többieket is.

A győzelem összeköt, Kammerer és Dombvári egymás kezébe csapott
Fotó: Szalmás Péter / kajakkenusport.hu

Ezt a tehertételt a szövetség különös módon igyekezett feloldani: tulajdonképpen hatalmi szóval egy hajóba ültette a keddi versenyre a két klasszist. – Nem mondhatnám, hogy repestem az ötletért, de mindketten profi versenyzők vagyunk, megoldottuk a feladatot – mondta az érdeklődésünkre Dombvári. Kammerer még ennél is továbbment, hiszen társát dicsérve így értékelte a futamot: – Nagyjából egyforma jónak érzem a párost Varga Ádámmal és Dombvári Bencével. Az utazósebességünk hasonló mindkét versenyzővel, talán Bencével egy fokkal robbanékonyabbak vagyunk.

Szeptemberben a szegedi világkupán két magyar egység is indulhat K-2 1000-en. A tesztelések eredményei alapján Kammerernek és Dombvárinak is helye van valamelyik hajóban. Annak a lehetőségét se zárhatjuk ki, hogy éppenséggel ugyanabban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.