Karantén helyett egy parkban alkoholizált a világbajnok

A sportolót Stellenboschban büntették meg 2500 dél-afrikai randra, ami 140 dollárnak felel meg.

2020. 05. 25. 8:48

A sportolót Stellenboschban büntették meg 2500 dél-afrikai randra, ami 140 dollárnak felel meg.

Megsértette a koronavírus-járvány miatt hozott karanténszabályt, ráadásul köztéren, egy parkban tiltott alkoholfogyasztáson kapták hazájában a dél-afrikaiak olimpiai ezüstérmes és világbajnok távolugróját, a 29 éves Luvo Manyongát. A sportolót Stellenboschban büntették meg 2500 dél-afrikai randra, ami 140 dollárnak felel meg.

Manyongának nem ez az első szabálysértése. Egy 2011. március 22-i versenyen a doppingtesztje pozitív eredményt, kábítószer-fogyasztást mutatott ki, és 18 hónapos eltiltást kapott. Így lemaradt a 2012-es londoni olimpiáról, amelynek már az egyik esélyese lett volna. Az atléta elvonókúrák, kezelések után 2015-ben kezdte újra a versenyzői pályafutását, és a 2016-os riói olimpián 837 centivel ezüstérmes lett. Mindössze egy centivel maradt el a győztes amerikai Jeff Hendersontól, aki ráadásul az utolsó sorozatban előzte meg! Manyonga egy év múlva a londoni világbajnokságot 848 centivel megnyerte, de ezt a győzelmét biztosan elcserélné az olimpiai aranyra... Az egyéni csúcsa 865 centi, ezt 2017-ben érte el. Tavaly a dohai vb-n megint peches volt, 828 cm-re negyedik lett, hat centivel csúszott le a dobogóról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.