Két kiállítás, egy gól, egy kiesés a Nou Campban + videó

A címvédő és második helyen álló FC Barcelona Suárez góljával 1-0-ra legyőzte a sereghajtót.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 09. 6:49
null
Sok lúd disznőt győz... Forrás: fcbarcelona.es
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kiállítás, egy gól, egy kiesés – ennyi a rezüméje a barcelonai derbinek, amelyre Gerard Piqué, a második helyen álló házigazda védője elektromos kerékpárral érkezett a Nou Campba.

A címvédő és második helyen álló FC Barcelona az uruguayi Luís Suárez góljával 1-0-ra legyőzte a sereghajtó, az élvonaltól így már biztosan búcsúzni kénytelen Espanyolt a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szerdai játéknapján. Az Espanyol 26 év után távozik az első osztálytól, 1994-ben került vissza, az eltelt időben nyert két Király Kupát, három stadion is volt az otthona (az időközben lebontott Sarriá, az Olimpiai Stadion, a Montjuicon és most az új cornellái létesítmény, az El Prat repülőtér szomszédságában).

Sok lúd disznót győz
Fotó: fcbarcelona.es

Az összecsapást mindkét együttes tíz játékossal fejezte be, előbb a Barcelonából Ansu Fatit (becserélése után négy perccel), három perccel később pedig az Espanyolból Pol Lozanót állította ki a játékvezető durvaság miatt. A Barcelona hátránya most egy pont a listavezető Real Madriddal szemben. A fővárosiak pénteken a 16. helyezett Alavést fogadják.

La Liga, 35. forduló: FC Barcelona–Espanyol 1-0, korábban: Getafe–Villarreal 1-3, Real Betis–Osasuna 3-0, kedden játszották: Celta Vigo–Atlético Madrid 1-1, Valencia-Real Valladolid 2-1, csütörtökön játsszák: Eibar–Leganés 19.30, Real Mallorca–Levante 19.30, Athletic Bilbao–Sevilla 22.00, pénteken játsszák: Real Sociedad–Granada 19.30, Real Madrid–Alavés 22.00. Az élcsoport: 1. Real Madrid 77 pont (34 meccsből), 2. FC Barcelona 76, 3. Atlético Madrid 63, 4. Sevilla 60, 5. Villarreal 57, 6. Getafe 53.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.