Kétmillió eurós játékosa góljával nyert a Puskás + videó

A labdarúgó NB I ötödik fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet a felcsúti Pancho Arénában. A hazaiak győztes találatát a magyar élvonal egyik legértékesebb játékosa, a kétmillió euróba kerülő Băluță szerezte.

Magyar Nemzet
2020. 09. 25. 21:56
null
Az NB I egyik legértékesebb játékosa, Baluta már debütált - Fotó: Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos nézőszám szerint 782 néző előtt kezdődött a Puskás Akadémia–Mezőkövesd meccs. Ennyien szisszentek fel egyszerre, amikor a 14. percben ketten összefejeltek, és a felcsútiak portugálja, Nunes mozdulatlanul terült el a földön. A nyáron 200 ezer euróért szerződtetett labdarúgónak ez volt az első meccse az NB I-ben, és nem tartott sokáig. Szerencsére magához tért és jobban lett, de le kellett cserélni.

Az első félidőben ez volt a legdrámaibb szituáció. A Puskásnak volt egy ígéretes lehetősége, amikor a román Alexandru Băluță szöglete után Hadzsiev kevéssel fejelt fölé. A vendégeknek két nagyobb helyzetük volt, de mindkét lehetőséget elügyetlenkedték: előbb Szerderov és Cseri egymást zavarta, majd Knezevic a saját kezére rúgta a labdát…

Szünet után aktívabbak lettek a csapatok, több veszélyes lövés is volt mindkét oldalon. A jég az 58. percben tört meg, amikor Băluță éles szögből lőtt a Mezőkövesd kapujába – 1-0.

A román légiós a cseh Sparta Prahától érkezett a Puskásba a nyáron, és a kétmillió eurós értékével az NB I legdrágább labdarúgója a ferencvárosi Olekszandr Zubkovval holtversenyben a Transfermarkt adatai szerint. Mivel Băluță korábban megfertőződött a koronavírussal, most először volt kezdő az NB I-ben, és az első gólját szerezte.

A 79. percben eldönthette volna a meccset a Puskás. Jobb oldali szöglet után az ötös rövid sarkáról Meissner csúsztatott fejjel kapura, a bravúrral védő Rjabenkóról Mance elé került a labda, aki egy méterről az üres kapu fölé lőtt…

A végén majdnem megbosszulta magát a kihagyott ziccer, ugyanis a 92. percben lábában volt a Mezőkövesd egyenlítő gólja – de benne is maradt. Miután Cseri lövését blokkolták a védők, Berecz tíz méterről a jobb alsó mellé lőtt. Így maradt az 1-0.

Az NB I 5. fordulójának párosítása:

Péntek

Puskás–Mezőkövesd 1-0

Szombat

Paks–MTK 14.45

ZTE–Diósgyőr 19.30

Vasárnap

Honvéd–Újpest 18.00

Elhalasztva

Kisvárda–Fehérvár

Budafok–Ferencváros

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.