Kínos sztori: eredménytelen az MTK-indulóra kiírt pályázat

Az MTK csütörtökön arról értesítette honlapján a szurkolóit, hogy eredménytelenül zárult az NB I-be feljutott labdarúgócsapat indulójára kiírt pályázat. A zsűri leszögezte: rendkívül nehéz dolga volt a szerzőknek, csapatindulót írni az egyik legkomolyabb kihívás.

Forrás: mtkbudapest.hu2020. 07. 16. 21:04
null
Fotó: Zador Peter Forrás: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK tájékoztatása szerint a szakmai zsűri meghallgatta a beküldött dalokat, és hosszas mérlegelés után nehéz döntésre jutott: ugyan sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és a profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseknek, ezért a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja, vagyis nem hirdet nyertest.

A zsűri leszögezte: rendkívül nehéz dolga volt a szerzőknek, csapatindulót írni az egyik legkomolyabb kihívás, hiszen ez az egyik legjobban elkoptatott műfaj, amit megújítani, tartalommal feltölteni – úgy, hogy méltó legyen egy ilyen nagy múltú csapathoz, mint az MTK – csak isteni szikrával, elkapott lendülettel, teljes szívvel lehet. A zsűri elismeri, nemcsak a profi zenészek, hanem a lelkes drukkerek is előrukkoltak gyönyörű megoldásokkal, izzó bemondásokkal, szívet melengető sorokkal, amelyek mélyebbre nyúltak a „kék a vérem” típusú közhelyeknél. Nem egy dalból „hallatszódott ki” a temérdek munka, a lelkesedés, a szenvedély, a profizmus és persze a tehetség. Az ítészek szerint néhány kiemelkedő pályamű megtalálja majd a helyét rap- vagy popdalként.

A zsűri ugyanakkor hiányolta a merészséget, a vélt kereteket felrúgó gondolkodást, ami miatt egyetlen pályamű sem tudott masszívan, vitán felül állva kiemelkedni a többi közül.

„Habár érkeztek szép számmal profi és szerethető dalok, egyiknél sem éreztük azt, hogy száz százalékig megfelel a nagy és nemes célnak, hogy az MTK új himnuszává váljon. Hogy ez az a dal, amit teli torokból és tiszta szívből énekelnek majd a szurkolók, és ami szárnyat ad a csapatnak a legkeményebb ellenféllel szemben is. De őszintén reméljük, hogy ha nem is ennek a pályázatnak a keretén belül, de születik majd ilyen dal” – olvasható a klub honlapján a zsűri konklúziója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.