Kopasz Bálint hatalmas fölénnyel győzött az Európa-bajnokságon

Jól kezdték a magyarok a lengyelországi Poznańban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságot, a pénteki öt döntőben két-két arany- és ezüstérmet szereztek. Ezen futamok ugyan egyike sem olimpiai szám, az igazán fontos finálék szombaton és vasárnap következnek. Kopasz Bálint formája mindenesetre biztató, másfél másodperces előnnyel nyert K-1 500 méteren.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 15:52
null
Kettőből egy kipipálva. Kopasz Bálint jó előjelekkel készülhet az ezer méterre Forrás: MKKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már féltávnál biztosan vezetett, ráadásul a helyszíni beszámolók szerint különösebb erőlködés nélkül lapátolt. A hajrában pedig még tovább növelte előnyét, végül majdnem másfél másodpercet, több mint egy hajót vert a mezőnyre. 2019 világbajnokára K-1 1000 méteren ma nagyobb csata vár, de a formája mindenesetre jó előjel. Reméljük, bizonyítja, hogy ott a helye az olimpiai csapatban.

– Szerencsére tudtam előrelépni, jobban előjött a dinamikám és az erőm, mint a szezon során eddig bármikor. Úgy terveztük az edzőmmel, hogy a csúcsformámnak az olimpiára kell kijönnie, addig nem gyilkoljuk le a testet. Fogok még fejlődni a következő két hónapban – értékelt bizakodva Kopasz Bálint.

és Medveczky Erika Kopasz Bálintnál is fölényesebb győzelmet aratott K-2 1000 méteren, öt másodperccel előzték meg a második helyezett, spanyol duót.

Ezüstérmes lett a Noé Bálint, Gál Péter, Dombvári Bence, Kulifai Tamás összeállítású kajak négyes ezer méteren, valamint Balla Virág kenu egyes ötszáz méteren. A magyar kvartett a hajrában az élen haladó belaruszokat is megszorongatta, de végül be kellett érniük a második hellyel.

A párosban Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Balla Virág is nagyszerűen versenyzett 500 méter egyesben, de az ukrán Ludmila Luzannal nem tudta felvenni a küzdelmet. Utóbbi kenus óriási tempót diktált végig, és fölényes győzelmet aratott. Balla végig a belarusz Alena Nazdrovával vívott nagy csatát az ezüstért, és végül – 13 ezredmásodperces különbséggel – sikerült is ezt megkaparintania.

Ugyancsak ötszáz méteren a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenu kettes a visszalőtt első rajt után négy-öt riválisával végig harcban volt a dobogóért, de a rendkívül szoros befutó után végül negyedik lett az orosz–német–ukrán trió mögött.

A többi finálét szombaton és vasárnap rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.