Kupadöntős a Mezőkövesd a Fehérvár kiverésével

A címvédő MOL Fehérvár otthonában elért 2-2-es döntetlennel a Mezőkövesd története során először jutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe. A borsodiak a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben szerzett több góllal léptek a Puskás Arénában jövő szerdán 20 órakor kezdődő fináléba. Ahol a Honvéd lesz az ellenfele, a kispestiek 11-es párbajban verték az MTK-t.

2020. 05. 26. 21:41
null
Budu Zivzivadze volt a mérkőzés egyik hőse Fotó: NSO - Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérvári találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést, a 8. percben Zivzivadze révén, fordulás után pedig az 54. percben Pekár már 2-0-ra növelte a kövesdiek előnyét. Így a Fehérvárnak már három gólt kellett volna szereznie, hogy bejusson a kupadöntőbe. Ebből kettő összejött, s miután Stopyra a 86. percben kiegyenlített, a hazaiaknak maradt némi idejük, hogy fordítsanak, mi több, a játékvezető négy percet hosszabbított is. Ám a vendégek kihúzták a hátra levő perceket, és a klub történetében először bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe.

Budu Zivzivadze volt a mérkőzés egyik hőse
Fotó: NSO – Dömötör Csaba

A találkozó jegyzőkönyve:

Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Vad II

Mol Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (Hodzic, a szünetben), Muszliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek Á. (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Karnyicki (Nagy D., 72.), Pillár, Silye – Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Besirovic, Neszterov, Cseri (Vajda, 65.) – Zivzivadze (Jurina, 72.). Vezetőedző: Tóth Mihály (Kuttor Attila eltiltása miatt)

Gólszerző: Hodzic (63.), Stopira (86.), ill. Zivzivadze (8.), Pekár (54.)

Továbbjutott: a Mezőkövesd, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

A Fehérvár FC honlapján Joan Carrillo vezetőedző nyilatkozott: „A szünetben kockázatot vállaltunk, három belső védőre váltottunk, volt három tiszta lehetőségünk is, de egy újabb hibánkat kihasználva egy kontrából ismét betalált a Kövesd. Ezt követően szerintem volt egy szabályos gólunk, nekem nem tűnt lesnek, de ez nem lehet kifogás az eredményt illetően. Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra, az utolsó percekig hajtott mindenki, jöttek a gólok és a helyzetek, de a továbbjutást érő találatot nem sikerült bevinni. Mindenki csalódott, hiszen szerettünk volna ott lenni a döntőben, ebben az embert próbáló helyzetben szerettük volna a kupagyőzelmet ajándékozni a szurkolóinknak és a klubnak.”

A Mezőkövesd részéről az eltiltott Kuttor Attila vezetőedző helyett Tóth Mihály másodedző nyilatkozott: „A továbbjutást szeretném a vezetőedzőnk és az egész évben kitartó Mezőkövesd-szurkolóknak ajánlani. Felnőttünk a Fehérvár szintjére, jó két meccset játszottunk a kényszerszünet után. Helytállt mind a két csapat, végül több idegenben lőtt góllal, megérdemelten jutottunk a Magyar Kupa döntőjébe. A kupában is meg tudtuk mutatni azt a játékot, amelyet képviselünk a bajnokságban is.”

A másik elődöntőben a Honvéd–MTK párharc első felvonása korábban 0-0-ra végződött, és kedden a visszavágón a Puskás Arénában 120 perc alatt sem született gól. A 11-es párbajt 5-4-re a Honvéd nyerte, így a Magyar Kupában Mezőkövesd–Honvéd döntőt rendeznek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.