Labdacsere, döntetlen, két fejesgól – ennek az olaszok örülhetnek

Felejthető színvonalú mérkőzésen Wales 1-1-re végzett Svájccal a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjában. A döntetlen az olasz válogatottnak kedvez. Roberto Mancini csapata a következő körben a Svájc elleni győzelemmel bebiztosíthatja a továbbjutását.

Magyar Nemzet
2021. 06. 12. 17:10
Svájc EB
Breel Embolo (fehér mezben) szerezte a meccs első gólját Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz válogatott törökök elleni magabiztos győzelmével véget ért nyitómérkőzés után lejátszották a második találkozót a labdarúgó Európa-bajnokságon. Wales Dániát fogadta Bakuban. Két szép helyzettel kezdődött a meccs: Moore fejesét piszkálta a kapu fölé a svájciak kapusa, majd Schär okszival próbálkozott egy szöglet után, de védett a walesiek portása. Gyorsan alábbhagyott a lendület: jó ideig csak egy alaposon megfontolt cserét jegyezhettünk fel. A játékvezető akkurátusan nyomkodta a kezével, majd miután nem találta elég keménynek a labdát, váltásra határozta el magát. Az új labdával sem emelkedett a meccs színvonala, Wales kontrákra játszott, Svájc kezdeményezett, de komoly helyzettel, ziccerrel adósak maradtak a csapatok.

Robert Page, a walesiek kapitánya is letesztelhette a labdát

Mindenkinek jót tett a szünet, különösen Embolónak: a svájciak csatára két percen belül kétszer is főszereplő lett. Előbb Ward kapus bravúrral ütötte szögletre a lövését. A beívelt labda után a kameruni származású csatár pontosan bólintott a kapuba. Kicsit leült a meccs, úgy tűnt, Wales nem tud újítani. Kidolgozott helyzet híján pontrúgásaiban bízott az előző Eb-n elődöntős csapat. Jól tette: Moore kisszöglet után fejjel egyenlített.

A hajrában a csereként beállt Gavranovic (les)gólját a VAR vette el Svájctól. Danny Ward bravúrjaival tartotta az eredményt Wales. Maradt az 1-1, ami azt jelenti, hogy ha a következő fordulóban Olaszország legyőzi Svájcot, továbbjut az A csoportból.

Labdarúgó Európa-bajnokság, A csoport, Baku: Wales–Svájc 1-1 (0-0), gólszerző: Moore (74.), illetve Embolo (49.). A csoport állása: 1. Olaszország 3 pont, 2. Wales, Svájc 1-1 pont, 4. Törökország 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.