Két BL-meccs között Görbicz Anitáék Siófokon játszanak rangadót

A Podravka hazai legyőzése és a vasárnapi bresti vendégjáték előtt ma hazai terepen, az NB I-ben játszik rangadót a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Danyi Gábor együttese januárban Siófokon veszítette el a kétéves veretlenségét, a mai találkozó előtt az ötszörös BL-győztes edzője és a Siófok balszélsője, a korábbi győri Hársfalvi Júlia sem a két csapat év eleji mérkőzéséből indul ki.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 6:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző szezon egyik emlékezetes mérkőzésén a Siófok hazai pályán 34-29-re nyert a Győr ellen, az EHF-kupagyőztes csapat ezzel lezárta az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes ETO kétéves veretlenségi sorozatát. Ma megismétlődik a januári párosítás, a nyáron edzőt váltott, és részben kicserélődött játékoskeretű Siófok a Győrt fogadja (tv: 18.20, M4 Sport) a női kézilabda-bajnokság rangadóján.

Tor Odvar Moen helyett immár a távozó norvég szakember korábbi másodedzője, Bent Dahl irányít, a Balaton partiak balszélsője, Hársfalvi Júlia szerint zökkenőmentesen zajlott a váltás. – Ismertük Dahlt, számunkra nem volt ismeretlen az ő edzésmódszere, hiszünk abban, hogy ez eredményre vezet. Több új játékos, Laura van der Heijden, Dannick Snelder, Dinah Eckerle és Tamara Horacek érkezett hozzánk, az ő beépítésük még zajlik – mondta lapunknak Hársfalvi.

Új edző irányít Siófokon
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A jobbkezes játékost 2015 és 2019 között a Győrhöz kötötte a szerződése, és ugyan nem számított alapembernek az ETO-nál (Mosonmagyaróváron, Debrecenben és a németországi Metzingenben is szerepelt kölcsönben), de szép emlékeket őriz az ott töltött időszakról. – Alaposan kicserélődött az ETO kerete, például kapus poszton történetek fontos változások, de Görbicz Anita és Eduarda Amorim még mindig náluk játszik, velük a mai napig remek a kapcsolatom. Görbe (Görbicz beceneve) nyári kézilabdatáborába, amikor csak tehetem, elmegyek.

Görbicczel a mai napig jóban van a korábbi győri balszélső
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Hársfalvi természetesen nem felejtette el a januári mérkőzést, az ETO legyőzése kellemes emlék, de hangsúlyozza: hibát követne el a csapata, ha a korábbi találkozóból indulna ki. – Az ETO hatalmas tempót diktál, és kíméletlenül pontosan fejezi be a kontratámadásait. Meg kell akadályoznunk, hogy éljen ezekkel a taktikai fegyvereivel. Pontosan, koncentráltan kell játszanunk, csak így lehet esélyünk a minden poszton világszínvonalú játékosokat felvonultató ETO ellen – mondta a válogatottban 2017-ben bemutatkozott szélső. Hozzátette, kiélezett, küzdelmes meccsre számít a Győr elleni rangadón.

Danyi Gábor is osztja Hársfalvi véleményét. Az ETO edzője szintén fel tudja eleveníteni a januári találkozót, mégis úgy látja, ennek nem lenne értelme. A másodállásban társ-szövetségi kapitányként dolgozó szakember inkább a jelenre összpontosít. – Rangadó vár ránk, ez nem is lehet kérdés, de hangsúlyozom, nem ezen az egy mérkőzésen dől el a bajnokság sorsa. Annak ellenére sem, hogy a bajnokág versenykiírása nem változott, az alapszakaszban elért eredmények döntik el a végső sorrendet – vélekedett a Győr szakvezetője.

Danyi Gábor nem a januári meccsből indul ki
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Danyi BL-szintű csapatnak tartja a Siófokot, amely két közel azonos erősségű sorral rendelkezik. A nyári edzőváltás óta csak finomhangolásokat észlelt a Siófok játékában, az előző szezonhoz képest hetven-nyolcvan százalékban ugyanarra az alaptaktikára számít a mai ellenfelétől.

A győri keret valamennyi tagja bevethető, Faluvégi Dorottya is felépült a kisebb sérüléséből. Danyi úgy véli, a vírushelyzet okozta kihívásnak megfelelni legalább olyan nehéz feladat, mint az érdemi munka. – Tudomásul kell vennünk a veszélyhelyzetet, azt kell tudatosítani a játékosokban, hogy amit nem tudnak megváltoztatni, azzal ne is foglalkozzanak, azon ne görcsöljenek. A vírus is ilyen. Nekünk az a dolgunk, hogy felkészüljünk a mérkőzésekre – szögezte le az ETO edzője.

A Győr a siófoki rangadó után nem sokat pihen, vasárnap a franciaországi Brestben (tv: Sport1, 16.00) folytatja a Bajnokok Ligája-szereplését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.