Megállt verseny közben, mégis nyert a litván úszó

Danas Rapšys először megünnepelte a 350 méteres gyorsúszásban aratott sikerét, majd a kiírt 400 métert is ő teljesítette a leggyorsabban. A magyar úszók két dobogós helyet szereztek a Nemzetközi Úszóliga csütörtök délelőtti programjában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 05. 14:20
XX LEN European Short Course Swimming Championships
XX LEN European Short Course Swimming Championships Fotó: Giorgio Scala Forrás: Deepbluemedia/Insidefoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön és pénteken nyolc csapat is vízbe száll a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti buborékjában. A sorozat közeledik alapszakaszának a végéhez, a csütörtök délelőtti programból pedig két szám emelkedett ki.

A török Emre Sakçı (Iron) 50 méteres mellúszásban állított fel új Európa-csúcsot. 25.29-es eredménye ráadásul csak négy századmásodperccel marad el a dél-afrikai Cameron van den Burgh 2009-es világcsúcsától.

Egészen más okból aratott különleges sikert 400 méter gyorson Danas Rapšys. A címvédő Energy Standard litván úszója 350 méternél már ünnepelni kezdte futamsikerét, azonban gyorsan szóltak neki, hogy a maradék 50 métert is teljesítse. Rapšys a pihenő ellenére megnyerte a futamot.

A litván úszó a 2019-es világbajnokságon rosszabbul járt, amikor hiába ért be elsőként a 200 gyors döntőjében, a rajt előtti apró bemozdulásért kizárták.

Csütörtök délelőtt négy magyar versenyző is úszott: az Iron csapatából Lobanovszkij Maxim 50 gyorson második, 200 vegyesen harmadik, Verrasztó Dávid pedig 200 mellen és 400 gyorson is hetedik helyen végzett, míg az Energy Standard színeiben 400 gyorson negyedikként, 200 háton hetedikként ért célba.

Délután másik négy csapat szállt medencébe, köztük a New York Breakers három magyarral a soraiban. 400 gyorson harmadik, Késely Ajna ötödik helyen ért célba, míg 200 háton Telegdy Ádám hatodik lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.