Michelisz futamgyőzelemért küzdhet a WTCR idényzáróján

A címvédő Michelisz Norbert kilencedik lett a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi idényzárójának időmérőjén a MotorLand Aragónon, ami azt jelenti, hogy a fordított rajtrácsos futamon a második helyről rajtolva a győzelemért küzdhet vasárnap. Más magyar nem került a top 10-be, a francia Yann Ehrlacher közel jár a bajnoki címhez.

Magyar Nemzet
2020. 11. 14. 16:18
AUTO - WTCR 2020 - RACE OF ARAGON
01 Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2020 FIA WTCR Race of Aragon, 6th round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Ciudad del Motor de Aragón, from November 14 to 15, 2020 in Alcañiz, Aragon, Spain - Photo Paulo Maria / DPPI Fotó: Paulo Maria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc kilóval nehezebbek lettek a Hyundaiok a büntetősúlyok miatt, mint két héttel ezelőtt voltak, így Michelisz legutóbb ugyanezen a pályán hiába nyerte meg az időmérő első szakaszát, ezúttal pont annyival volt lassúbb az autója, hogy erre nem lehetett reális esélye. Ugyanakkor a címvédő jól sáfárkodott az esélyeivel, mivel a kilencedik helyen végzett a kvalifikáción, ami a fordított rajtrácsos futam szempontjából a második legértékesebb helyezés – az első sorból rajtolhat majd a pole pozíciót megszerző négyszeres világbajnok, Yvan Muller mellől.

A másik két vasárnapi futamon egyaránt kilencedik lesz Michelisz rajthelye, amivel a legelőrébb végzett a magyarok közül. A Honda gyári pilótája, Tassi Attila 14. lett, a Zengő Motorsport magyarjai közül Boldizs Bence a 11., Kismarty-Lechner Gábor a 22. helyen végzett, ők mindhárom futamot ebből a pozícióból várják. A Zengő spanyol versenyzője, Mikel Azcona, aki legutóbb futamgyőzelmet aratott, a hatodik helyet szerezte meg az időmérőn.

– Szeretnék szabadabban versenyezni, sokat kockáztatni, hiszen nincsen vesztenivalóm – nyilatkozta Michelisz. – A legfontosabb, hogy szeretném jó szájízzel befejezni az idényt. Ehhez az a minimum, hogy a csapattársaim előtt legyek, és nagyon szeretnék legalább egyszer felállni a dobogóra.

Az idényzáróra bajnoki éllovasként érkezett Yann Ehrlacher közelebb került a végső győzelemhez a kvalifikáción, hiszen második lett, legnagyobb riválisa, Esteban Guerrieri viszont csak a 18. a Hondával.

A vasárnapi futamokat 9:15, 13:15 és 15:15-ös kezdéssel rendezik, mindegyiket élőben közvetíti a Sport TV és az Eurosport.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.