Mindent elpuskázott a Puskás

Akadtak szép megmozdulások az NB I 2. fordulójában, csak a Debrecen és a Paks tudott élni a hazai pálya előnyével, a Puskás Akadémia pedig saját magát verte meg a sok kihagyott helyzetével a Mol Fehérvár ellen.

2019. 08. 12. 7:06
null
A hajrában Futács (jobbra) is betalált Felcsúton Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két meccs, két gyönyörű megmozdulás – lett miért emlékezni a szombati játéknapra is. Az újonc Kaposvár a Mezőkövesdet fogadta, és kiderült, több játékosa is még csak a másodosztály tempójában tud futballozni, és ez mintha meghatározná a csapat jelenlegi sorsát, a távolabbi jövőt talán korai még fürkészni. Ezen a meccsen a kövesdi Cseri Tamás rukkolt elő parádés jelenettel: a 30. percben középen két védőt is pimaszul cselezett ki, az egyiket ráadásul kétszer, majd higgadtan szerezte meg a vendégek második és, mint kiderült, győztes gólját.

A másik találkozón az Újpest tartalékosan állt fel Diósgyőrben, ráadásul a csípőfájdalmaktól meggyötört Nebojsa Vignjevics szinte az infúzióról lekötve ült le a kispadra, ám a lilák mégis elhozták a három pontot Diósgyőrből. Ők szereztek vezetést, majd Tajti Mátyás egy hazaadás miatt megítélt hatméteres szabadrúgásból egyenlített, a meccs pillanata viszont a 48. percben következett: ekkor Obinna Nwobodo a klasszikus balösszekötő helyéről, mintegy húsz méterről, futtából parádésan csavarta a labdát a bal felső sarokba.

A hajrában Futács (jobbra) is betalált Felcsúton
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Vasárnapra három mérkőzés maradt, a negyediket a Ferencváros a BL-selejtezője miatt elhalasztotta, korai pihenőt adva ezzel a Zalaegerszegnek. A Paks a vártnál simábban győzte le a Bp. Honvédot, a Debrecennek sem okozott különösebb gondot a Kisvárda, a két szomszédvár, a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár találkozója viszont csak látszólag hozott könnyed sikert a vendégeknek.

A felcsútiak számára igazolódott az örök igazság: be kell rúgni! Mármint a helyzeteket, amelyekkel ők ezúttal roppant felelőtlenül és tékozlóan bántak. Régi közhely ez is, hogy mi lenne, ha a futball pontozásos sportág lenne, ám ez értelmetlen, hiszen nem az, csupán annyiban igazít el minket, hogy nem a jobban játszó csapat győzött, a fehérváriak a nagyobb rutinjuknak és a szerencséjüknek köszönhetően zsebelték be a pontokat.

Az első félidő még csak felcsúti fölénnyel telt el, a két kapus jobbára csupán szemlélődött, ám a házigazda játszott ötletesebb futballt. A fordulás után egy rossz ütemű becsúszás a tizenhatoson belül mégis a Fehérvárt juttatta előnyhöz, ezt követően pedig az „akadémisták” fél szezonra elegendő helyzetet puskáztak el, végül egy fehérvári kontra meg is pecsételte a sorsukat. Van ilyen, amikor egy csapat saját magát veri meg…

NB I, 2. forduló

Kaposvár–Mezőkövesd 1-2 (1-2), Kaposvár, 3000 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Nagy K. (12.), illetve Nagy D. (14.), Cseri (30.).

Diósgyőr–Újpest 1-2 (1-1), Diósgyőr, 6518 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerzők: Tajti (37.), illetve Zsótér (14.), Nwobodo (48.).

Paks–Honvéd 3-1 (2-0), Paks, 2311 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Remili (35.), Hahn (45+1., 63.), illetve Moutari (76.). Piros lap: Batik (87., Honvéd).

Debrecen–Kisvárda 4-1 (2-1), Debrecen, 4540 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Szatmári (13.), Varga K. (25.), Garba (62.), Pávkovics (94.), illetve Grozav (28.).

Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 0-2 (0-0), Felcsút, 1712 néző, jv.: Kassai. Gólszerzők: Huszti (48., 11-esből), Futács (80.).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.