Modric: Csak Franciaországban nem szurkolnak nekünk

Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott csapatkapitánya is azt hangoztatja a mieink elleni, csütörtöki Eb-selejtező előtt, a magyarok Budapesten megmutatták, mit tudnak, nem szabad őket fél vállról venni. A sajtótájékoztatón elhangzott kérdésekből állítottuk össze az interjút.

2019. 10. 09. 21:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luka, gratulálunk a hét végén rúgott nagyszerű gólodhoz (a spanyol bajnokságban, a Real Madrid–Granada találkozón – a szerk.). Számíthatunk hasonlóra a magyarok ellen is?

Köszönöm. Igen, jól eltaláltam. Remélem, holnap is sikerül.

Fotó: Ch. Gáll András

Régóta nem rendeztek a spliti Poljud–stadionban válogatott mérkőzést. Milyen érzés ide visszatérni?

Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk. Emlékszem egy Európa–bajnoki selejtezőre, amikor a talán Grúzia ellen hátrányból sikerül megfordítani az eredményt a közönség támogatásával. Ha holnap netán lankad a játékunk, remélem, ugyanilyen támogatásban lesz részünk.

Mit szól ahhoz, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya nektek szurkolt a világbajnokságon?

Köszönöm, szép gesztus tőle. Szerencsére világszerte sokan támogatnak minket, talán csak Franciaországban nem.

A magyar csapatból több játékos is hiányzik. Ez előnyt jelent a horvát válogatottnak?

Nem szabad könnyelműnek lennünk, oda kell figyelni a magyarokra, ezt megtanultuk Budapesten. Általában igaz ránk, hogy ha a meccs elején jól összpontosítunk, akkor utána jól alakulnak a dolgok. Így kell holnap is játszanunk. Szeretnénk nyerni, hogy a selejtezősorozat hajrája ne legyen túlzottam kiélezett.

Érez pszichés nyomást a találkozó előtt?

Holnap muszáj három pontot szereznünk, de nem érzek nyomást

Mindenkivel játszottak már a csoportból. Melyik a legnehezebb ellenfél?

Nem tudok különbséget tenni.

Milyen mérkőzésre számít?

Ésszel kell játszanunk, nem pedig. Azerbajdzsánban éppen az volt a gond, hogy elvesztettük a higgadtságot. A szurkolóktól azt kérjük, legyenek türelemmel akkor is, ha rögtön a találkozó elején nem rúgnánk gólt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.