Négy magyar kupacsapatból három kiemelt lesz a nemzetközi porondon

A labdarúgó NB I bajnoka, a Ferencváros kiemeltként várja a Bajnokok Ligája első fordulójának a sorsolását, az Európa-ligában a Mol Fehérvár és a Bp. Honvéd szintén kiemelt lesz, a története első nemzetközi kupaindulását kivívó Puskás Akadémia viszont nem.

Forrás: NSO2020. 07. 29. 12:44
null
Nyon, 2019. augusztus 5. A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Európa-liga csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én. MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi Fotó: Salvatore Di Nolfi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindhárom magyar El-csapatra érvényes: a leggyengébbeknek fenntartott előselejtezőben nem kell pályára lépniük, és a csoportkör eléréséhez négy akadályt kell sikerrel venniük – a koronavírus-járvány okozta rövidítés miatt a szokásokkal ellentétben négy egymérkőzéses párbajt (a már ismert időpontok lejjebb).

A rangsor 122. helyén álló Mol Fehérvár – köszönhetően a 2018–2019-es idény El-csoportkörös szereplésének – 10.5 ponttal erős mutatóval bír az eddig ismert mezőnyben, ennek köszönhetően kezdettől biztosra vehető volt, hogy kiemelt lesz az első sorsolásnál.

Az európai klubsorrendben holtversenyben a 256. helyen álló Bp. Honvéd a legutóbbi három kiírásban ott volt valamelyik európai kupasorozat selejtezőjében (egyszer a BL-ben, kétszer az El-ben), és bár sokáig a „lebegő” csapatok várólistáján szerepelt a neve, a négy koefficienspont végül elegendő ahhoz, hogy az első körben a kispestiek is kiemeltek legyenek.

A Puskás Akadémia újonc, nincsenek európai kupaeredményei, így a magyar csapatoknak adható legkisebb koefficienssel (2.575) vág neki a versenynek – nem kiemeltként.

Fontos leszögezni: a fentiekre az UEFA szabályrendszere szerinti, Bert Kassies által elvégzett számítások alapján jutottunk, de a leírtak egyelőre nem tekinthetők hivatalosnak – annál is inkább, mert még nagyon sok kvóta kiadó a mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.