Nem értenek egyet, de összenevettek az álomdöntő előtt

Rafael Nadal római győzelemmel hangolt a Roland Garrosra. A spanyol tovább kerekítette hihetetlen pályafutásának a rekordjait, éppen Novak Djokovics ellen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 14:47
Nadal Djokovics
Tavaly, a Roland Garroson is Djokovics és Nadal vívta a döntőt Fotó: Charles Platiau Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álomdöntőt rendeztek a római ATP 1000-es tenisztornán: és Novak Djokovics mérkőzött a trófeáért. A két klasszis össze is nevetett a kulisszák mögött.

– Néhány nappal ezelőtt Rafael azt nyilatkozta, hogy Roger Federerrel együtt mi hárman már öregek vagyunk. Nem értek egyet vele, és az elődöntők előtt össze is nevettünk az öltözőben, hogy van még bennünk energia – árulta el még a döntő előtt Djokovics, aki a negyeddöntőben a vereség széléről táncolt vissza Sztefanosz Cicipasz ellen, míg Nadal Alexander Zverevet győzte le, azaz visszavágtak az első két idei salakpályás mesterverseny győztesének.

A római finálé végén a két klasszis közül nem a szerb világelső, hanem Nadal nevethetett igazán. A spanyol játékos tizedik alkalommal nyerte meg a római tornát. Senki más nincsen a férfitenisz történetében, aki egyetlen helyszínen legalább tíz trófeát nyert. Nadalnak viszont a római már a negyedik ilyen tornája Monte-Carlo, Barcelona és a legfontosabb salakpályás esemény, a Roland Garros mellett.

– Nagyon fontos volt számomra, hogy Rómában is megszerezzem a tizedik trófeát, mert pályafutásom egyik legelső fontos sikere is ehhez a helyszínhez köthető. Úgy érzem, a hét folyamán fokozatosan javult a játékom, különösen a tenyeresemmel lettem magabiztos az utolsó napokra – mondta legújabb sikere után a spanyol.

Nadal a győzelemmel utolérte Djokovicsot az ATP 1000-es tornák győzelmének a számában, jelenleg 36-tal közösen tartják a rekordot. A spanyol klasszis a Grand Slameket tekintve is társcsúcstartó húsz sikerrel, a Roland Garroson hagyhatja le Roger Federert.

Tavaly a Roland Garroson is Djokovics és Nadal vívta a döntőt. Fotó: Reuters/Charles Platiau

Volt már meggyőzőbb salakszezonja is Nadalnak, de azzal, hogy a Garros előtti utolsó igazán rangos versenyen ő nyert, mégis egyértelmű, hogy – noha Djokovics és a salakkal rossz viszonyt ápoló Danyiil Medvegyev mögött csak harmadik kiemelt lesz – ő az első számú esélyes Párizsban.

A Roland Garros május 30-án kezdődik, Nadal addig már nem is versenyez, Djokovics viszont a párizsi Grand Slam-torna előtti héten még pályára lép hazai pályán, Belgrádban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.