Nem megy Messi nélkül a Barcának

Nehezen boldogul Lionel Messi nélkül a Barcelona. A katalán együttes a nyitófordulóban a Bilbaótól kapott ki, szombaton pedig az Osasunával nem bírt, vendégként 2-2-t játszott.

Magyar Nemzet
2019. 09. 02. 10:54
CA Osasuna vs FC Barcelona
epa07807986 FC Barcelona's Ansu Fati (R) celebrates with teammate Jordi Alba after scoring during the Spanish LaLiga soccer match between CA Osasuna and FC Barcelona at the El Sadar staidum in Pamplona, Spain, 31 August 2019. EPA/Jesus Diges Fotó: Jesus Diges
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállíthatatlan a Liverpoool. A Bajnokok Ligája-győztes együttes az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában is magabiztosan győzött, ezúttal a Burnley vendégeként 3-0-ra. A Liverpool – egyedüliként a mezőnyben – továbbra is százszázalékos. Tovább botladozik a Manchester United és a Chelsea, egyik sem tudott nyerni a negyedik fordulóban, s egyaránt csak öt pontja van. A rangadón az Arsenal 2-0-s hátrányból egyenlített a Tottenham ellen.

Premier League, 4. forduló, érdekesebb eredmények: Burnley–Liverpool 0-3, Chelsea–Sheffield United 2-2, Manchester City–Brighton 4-0, Southampton–Manchester United 1-1, Arsenal–Tottenham 2-2. Az élcsoport: 1. Liverpool 12 pont, 2. Manchester City 10, 3. Leicester 8, 4. Crystal Palace 7, 5. Arsenal 7, 6. Everton 7.

Balul sült el visszatérése. A magyar válogatott középcsatár régi-új klubcsapata, a Mainz 6-1-re kikapott a címvédő Bayern München otthonában a német labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. Szalai az 56. percben, 3-1-es hazai vezetésnél lépett pályára, s nem tudott segíteni az együttesének. A 6-1-es vereség súlyos, de nem kiugróan az: a Bayern az előző idényben 6-0-ra, azt megelőzően pedig 4-0-ra győzte le hazai pályán a Mainzot. Ennél kellemetlenebb, hogy a Rajna-parti város három forduló után is pont nélkül áll, s az utolsó a tabellán, pont nélkül. együttese, a Freiburg két nyertes meccs után házigazdaként 2-1-re kikapott az újonc Kölntől. A magyar légiós a 79. perctől volt a pályán. Az RB Leipzig még pénteken nyert 3-1-re a Mönchengladbach vendégeként, és is végigjátszotta a meccset. A Leipzig, egyedül százszázalékosként, vezeti a tabellát. A hétvége meglepetése, hogy az első két körben győztes Dortmund 3-1-re kikapott az újonc Union Berlin otthonában

Bundesliga, 3. forduló: Union Berlin–Dortmund 3-1, Bayern Mainz 6-1, Freiburg–Köln 1-2, Mönchengladbach–RB Leipzig 1-3. Az élcsoport: 1. RB Leipzig 9 pont, 2. Bayern München 7, 3. Wolfsburg 7, 4. Leverkusen 7, 5. Dortmund 6, 6. Freiburg 6.

A Juventus eseménydús mérkőzésen 4-3-ra nyert a Napoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának rangadóján. A hazai csapat már 3-0-ra vezetett, de a vendégek egyenlítettek. A hajrában Koulibaly peches öngóllal állította be a végeredményt. A meccsen már nem léphetett pályára Giorgio Chiellini, a Juventus 35 éves védője térdszalag-szakadást szenvedett, s idén már biztosan nem játszhat. A 2. forduló hat mérkőzése is tegnap késő este, lapzártánk után ért véget.

Nehezen boldogul nélkül a Barcelona. A katalán együttes a nyitófordulóban a Bilbaótól kapott ki, szombaton pedig az Osasunával nem bírt, vendégként 2-2-t játszott. Sovány vigasz, hogy a Barca új tehetsége, a csupán 16 éves bissau-guineai Anssumane Fati (képünkön) megszerezte első gólját, amivel klubrekordot állított fel, s a La Liga történetének harmadik legfiatalabb gólszerzője lett. Három forduló után már csak egy százszázalékos csapat van, az Atlético, amely vasárnap 3-2-re verte az Eibart.

La Liga, az élcsoport a 3. forduló után: 1. Atlético 9, 2-3. Bilbao, Sevilla 7-7, 4. Levante 6.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.