Nem nyertek a fekete-kékek, bajnok lett az Inter!

Az Inter szombati győzelme után már csak az Atalanta akadályozhatta volna meg a milánói klub bajnoki címét. A bergamói csapat viszont vasárnap délután csak 1-1-es döntetlent játszott a Sassuolo otthonában, így négy fordulóval a vége előtt eldőlt a Serie A bajnoki címének sorsa!

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 17:37
Inter
Forrás: planetfootball.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2010-ben az Inter egyetlen olasz klubként mutatta be a triplázást: José Mourinho csapata megnyerte a Serie A-t, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját is. A csúcson aligha gondolták Milánóban, hogy az újabb bajnoki címre több mint egy évtizedet kell várni, de a várakozás most véget ért.

Az Inter a maga feladatát még szombaton teljesítette, 2-0-ra nyert a Crotone otthonában, ezzel eldöntve az újonc kiesését. Ezzel az AC Milan, a Juventus és a Napoli is kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből, csak az Atalanta állíthatta volna meg az Intert.

A bergamói csapat azonban hamar nehéz helyzetbe került a Sassuolo vendégeként: Gollini kapus a 23. percben piros lapot kapott. Az emberhátrány ellenére az Atalanta Gosens góljával vezetést szerzett, a második félidő elején azonban Berardi büntetőjével egyenlített a hazai csapat.

A folytatásban is volt izgalom: a Sassuolo meg nem adott gólig, az Atalanta kihagyott büntetőig jutott, az eredmény viszont már nem változott. Így négy fordulóval a zárás előtt az Inter előnye tizenhárom pont az Atalanta és a Milan előtt is, azaz senki sem foghatja már be Antonio Conte csapatát.

A további Bajnokok Ligája-helyekért viszont nagyon fontos versenyfutás várható még öt csapat részvételével.

Serie A, 34. forduló

Verona–Spezia 1-1

Crotone–Inter 0-2

AC Milan–Benevento 2-0

Lazio–Genoa 4-3

Bologna–Fiorentina 3-3

Napoli–Cagliari 1-1

Sassuolo–Atalanta 1-1

Udinese–Juventus 1-2

A bajnokság élmezőnye: 1. Inter 82 pont/34 mérkőzés (már bajnok!), 2. Atalanta 69/34, 3. Juventus 69/34, 4. Milan 69/34, 5. Napoli 67/34, 6. Lazio 64/33.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.