Csak megkönnyebbülés, Horvátországban ez kevés az ünnephez

A döntő pillanatban bírták a nyomást a horvátok, magabiztosan, 3-1-re legyőzték Skóciát, így Anglia mögött másodikként továbbjutottak a D csoportból. Luka Modrićcsal az élen azonban tudják, eddig csupán az utolsó csoportmeccsen nyújtottak megfelelő teljesítményt. A szurkolók sem gyújtanak örömtüzeket, még nem ünnepelnek mámorosan, hiszen a 2018-as világbajnoki ezüstérmestől a továbbjutás a minimális eredmény.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 8:50
null
Egyelőre visszafogottan ünnepelnek a horvát drukkerek Fotó: Antonio Bat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így ünnepelték a horvát drukkerek a Skócia feletti 3-1-es győzelmet Zágrábban, a Jelačić – avagy ahogy Petőfi írta vala… – a Jellasics téren.

Vékonyka, na… Különösen a szombati országos magyar vigalomhoz képest.

S akkor idézzük csak fel a horvát extázist 2018-ból, amikor déli szomszédaink a világbajnokság elődöntőjében 2-1-re legyőzték Angliát.

Erre a hangulatra még várni kell. A horvátok pontosan tudják, egyelőre csak a minimális elvárást teljesítették azzal, hogy továbbjutottak a D csoportból. A csehek és az angolok elleni nyögvenyelős mérkőzés után a skótok ellen végre megcsillantottak valamit abból, miért is sorolják őket a legjobbak közé.

– Boldogok vagyunk, hogy végre jól játszottunk és továbbjutottunk. Nem voltunk elégedettek az első két meccsünkön mutatott teljesítményünkkel, de tudtuk, ennél többre vagyunk képesek. Ha úgy játszunk, mint Skócia ellen, bárkire veszélyesek lehetünk – ismerte el a meccs hőse, az aranylabdás Luka Modrić.

Zlatko Dalić szövetségi kapitány, ahogy megszokhattuk tőle, kerülte a szakmai elemzést, inkább az érzelmi, lélektani dolgokra helyezte a hangsúlyt.

– Köszönet mindenkinek, aki kitartott mellettünk és támogatott minket. A szurkolótáborunk a mi támaszunk, s mi büszkévé akarjuk tenni őket. A mögöttünk álló tíz nap nagy tesztet jelentett, de végül megmutattuk, hogy meg tudjuk csinálni. Mostantól minden sokkal könnyebb lesz – jegyezte meg Dalić.

A skótok természetesen csalódottak, hiszen hiába szerepeltek hazai pályán, mégis kiestek.

– Sajnálom a játékosokat. Sokat vártunk arra, hogy végre hazai pályán játszhassunk egy nagy tornán, ráadásul megfelelő csoportba kerültünk. Voltak jó momentumaink a három mérkőzés során, de nem szereztünk elegendő pontot a továbbjutáshoz – kesergett Steve Clarke szövetségi kapitány.

Csoportkör, 3. (utolsó) forduló, D csoport: Horvátország–Skócia 3-1 (1-1)

Glasgow, Hampden Park, 12 ezer néző, jv.: Fernando Andres Rapallini (argentin), gólszerzők: Vlašić (17.), Modrić (62.), Perisić (77.), illetve McGregor (42.)

A csoport másik mérkőzésén: Anglia–Csehország 1-0.

A D csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Anglia 7 pont, 2. (és továbbjutott) Horvátország 4 (4-3), 3. (és továbbjutott) Csehország 4 (3-2), 4. Skócia 1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.