Nézők előtt csap össze a Bayern és a Sevilla a Puskás Arénában

Az UEFA mai döntése értelmében a Bayern München és a Sevilla szeptember 24-én nézők előtt játszhat az európai Szuperkupáért a Puskás Arénában. Ez akkor is siker, ha a stadiont harminc százalékban lehet kihasználni, tehát valamivel kevesebb mint húszezer néző lehet ott a mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2020. 08. 25. 15:47
null
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke és Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a Puskás Aréna nyitóünnepségén győzi meg arról, hogy jó a magyar futball iránya Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szuperkupa-döntő lesz az első olyan tesztmérkőzés, amelyet korlátozott számban, a nézőtéri kapacitás harminc százalékát elfoglalva, szurkolók is megtekinthetnek a helyszínen. Az európai szövetség a Szuperkupa-döntőn vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

„Bízunk benne, hogy a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első lépés ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseket ismét szurkolók előtt rendezhessük meg. Szorosan együttműködve dolgozunk a magyar szövetséggel és a magyar kormánnyal azon, hogy biztosíthassuk a résztvevők és a szurkolók egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket” – fogalmazott az európai szövetség közleményében Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke.

A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.