Pletykák

Olyan szép sikerek után, amilyeneket a Fradi elért Rebrovval, ez bizony nagyon csúnya válás lenne.

2021. 05. 15. 10:42
Rebrov, Szerhij
Szergej Rebrov elégedett a Ferencváros felkészülésével Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eusebio di Francesco, Peter Stöger, Roberto Donadoni, Okan Buruk, Murad Musayev és Viktor Szkripnik – a hírek szerint a Ferencváros eddig velük tárgyalt a bajnok kispadjáról. Úgy, hogy a csapatnak van vezetőedzője, úgy hívják, Szergej Rebrov, és a szerződése még él, csak a jövő nyáron, június végén jár le. Persze a helyzet bármelyik pillanatban változhat, lehet, a színfalak mögött annak a szerződésnek a sorsa már eldőlt, és az utóbbi mondatok már érvényüket vesztették, ez az ügy azonban attól még kevésbé lenne furcsa és érthetetlen. Már az is meghökkentően hangzott, hogy a bajnokság utolsó meccse után a sajtótájékoztatón Szergej Rebrov kifakadt azért, mert a klub a jövővel kapcsolatosan nem kereste őt, ami – ő mondta így – nem normális.

És nem akadt senki sem, aki megkérdezte volna: miért kellett volna őt keresni? A Fradi vezetői nyilván elégedettek a munkájával, a szerződése egy évig még él, változtatni nem akarnak, így legfeljebb arról érdeklődhetnének, hogy mik az ukrán szakember tervei 2022 júniusa után, az pedig nem kiemelt sürgősséget igénylő kérdés. Egy kapcsolatban nyilván annak kell kezdeményeznie egy beszélgetést, aki bármiben is el akar térni az érvényben lévő megállapodástól, legyen az időtartam, fizetés vagy bármilyen más feltétel.

Olvasva a naponta felbukkanó híreket a lehetséges utódokról, olyan megállapításokkal is találkozhatunk, hogy a Ferencváros még nem tett le Szergej Rebrov megtartásáról, úgy néz ki, az ukrán kezében van a döntés, ki tudja, mi jár a fejében. Az edző legfeljebb kérheti a szerződése megszüntetését, és ha a klub nemet mond, akkor vagy fogcsikorgatva dolgozhat tovább, amit persze kár lenne erőltetni, vagy pedig vállalja az egyoldalú felbontás összes következményét. Olyan szép sikerek után, amilyeneket a Fradi elért vele, ez bizony nagyon csúnya válás lenne.

A legkevésbé életszerű azonban az, hogy a klub egyszerre megtartaná a vezetőedzőt, és tárgyal tekintélyes szakemberekkel. Azzal kezdi mondjuk Donadoninál, hogy nézd, Roberto, ez lenne a feladat, ennyit fizetünk, de ha Szergej mégis marad, akkor felejtsd el az egészet. Aki ezt el tudja képzelni, az nem ismeri a profi sport világát, komoly edző, játékos és vezető így biztosan nem tárgyal. A Fradi pedig folyamatosan azt mondja, hogy nem mond semmit, pletykákat nem kommentál, pedig egyetlen világos mondattal rendet vághatna ebben a butaságokkal átszőtt kuszaságban. És talán még jókat nevet is az egészen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.