Röhejes hiba miatt állították ki az Arsenal kapusát

Megszakadt az Arsenal hétmeccses veretlenségi sorozata az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság huszonkettedik fordulójában, miután Mikel Arteta gárdája 2-1-re kikapott a Wolverhampton vendégeként. Az Ágyúsok védelme nem brillírozott, David Luizt és Bernd Lenót is idő előtt zuhanyozni küldte a játékvezető.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 21:17
Bernd Leno
epa08905120 Arsenal's goalkeeper Bernd Leno reacts during the English Premier League soccer match between Arsenal FC and Chelsea FC in London, Britain, 26 December 2020. EPA/Andrew Boyers / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Andrew Boyers / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernd Lenót a 72. percben küldte le a pályáról Craig Pawson játékvezető, mert az Arsenal kapusa a saját tizenhatosán kívül kézzel ért a labdához, Adama Traoré orra elől bokszolta el a játékszert.

 

A hálóőr furcsa hibája ellehetetlenítette a már előtte is nehéz helyzetben lévő Ágyúsok dolgát, hiszen már Leno kiállítása előtt is gól- és emberhátrányban voltak. David Luiz az első félidő végén buktatásért kapott piros lapot. A londoni csapat e tekintetben listavezető a Premier League-ben, mivel ebben az idényben már öt alkalommal küldték le valamelyik játékosát idő előtt a pályáról.

Luiz kiállítása:

 

Ahogy arra számítani lehetett, az Arsenal kilenc emberrel nem tudta megfordítani a mérkőzés állását, és hét veretlen bajnoki után újra kikapott, maradt tizedik a tabellán. A Wolverhampton ellenben nyolc nyeretlen találkozó után tudott ismét győzni, ezzel feljött a tizenharmadik helyre.

Wolverhampton Wanderers–Arsenal 2-1 (1-1)

gólszerzők: Neves (45+5. – tizenegyesből), Moutinho (49.), ill. Pepe (32.)

kiállítva: Luiz (Arsenal, 45+3.), Leno (Arsenal, 72.)

PREMIER LEAGUE, 22. FORDULÓ:

kedd:

Sheffield United–West Bromwich Albion 2-1 (0-1)

Manchester United–Southampton 21.15 (tv: Spíler 1)

Newcastle United–Crystal Palace 21.15 (tv: Spíler 2)

szerda:

Burnley–Manchester City 19.00 (tv: Spíler 1)

Fulham–Leicester City 19.00 (tv: Digi Sport 1)

Leeds United–Everton 20.30

Aston Villa–West Ham United 21.15 (tv: Digi Sport 3)

Liverpool–Brighton 21.15 (tv: Digi Sport 1)

csütörtök:

Tottenham Hotspur–Chelsea 21.00 (tv: Digi Sport 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.