Rebrov így reagált arra, hogy a fradisták őt éltették

Nagy bravúrt hajtott végre a Ferencváros azzal, hogy 2-1-re legyőzte a horvát bajnok Dinamo Zagrebet a BL-selejtező harmadik fordulójában. A zöld-fehérek ukrán edzője hálás volt a stadionon kívülről szurkoló drukkereknek a siker után.

Magyar Nemzet
2020. 09. 16. 21:44
null
Szergej Rebrov: Miénk a világ! De legalábbis Glasgow... Fotó: Andrew Milligan Forrás: MTI/EPA/PA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dinamo Zagreb elleni győzelem után a Fradi edzője, Szergej Rebrov értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Csapata olykor hősies védekezése a BL-selejtező előző fordulójára emlékeztette, amikor a Celticet búcsúztatta a Ferencváros, amely a svéd és a skót bajnok után a horvátot is két vállra fektette.

– A Celtic ellen láttam hasonlóan küzdeni a csapatot – állapította meg Rebrov. – Ebben a sorozatban sikerült legyőznünk három kimagasló ellenfelet. A fiúknak is elmondtam az öltözőben, hogy történelmet írunk jelenleg. Ez önbizalmat kell, hogy adjon, de egy lépés még hátravan. Most viszont kicsit hadd örüljünk a győzelemnek, sok minden van még előttünk a következő fordulóig, a hétvégén például magyar kupameccs vár ránk.

Rebrov a stadionon kívülről az egész meccs alatt lelkesen szurkoló drukkerekre is kitért.

– Nem számítottam rá, hogy végig ilyen kitartó és lelkes szurkolás lesz a stadionon kívül. Persze a bábuk sem néznek ki rosszul a lelátókon, de az élő szurkoláshoz nem hasonlítható. Köszönjük a drukkerek támogatását! Az pedig, hogy az én nevemet skandálták? Az emberek általában a gólszerzőt emelik a vállukra, számomra az, hogy most az én nevemet kiabálták, azt jelenti, hogy csapatként végeztünk jó munkát.

A Ferencváros mai győzelmével már biztosan ott lesz legalább az Európa-liga csoportkörében, de még egy megnyert párharccal a Bajnokok Ligája főtáblájára jutna. Az is eldőlt már, hogy a norvég Molde lesz az ellenfele. Mindenesetre az már biztos, hogy a tavalyi El-szereplés után egymás után a második évben lesz csoportkörös a Fradi a nemzetközi kupákban.

– Mindennek a kemény munka a kulcsa – fogalmazott ezzel kapcsolatban Rebrov. – A játékosok és a szakmai stáb tagjai is sokat dolgoztak ezért a sikerért. Az ember a saját szerencséje kovácsa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.