Rossi is megfertőződött, elkülönítették a játékosoktól és a stábtagoktól

Pozitív lett Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott legfrissebb koronavírustesztje. Jelen állás szerint nem vehet részt az Izland elleni mérkőzésen. Friss információk este nyolckor várhatók.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 10:50
ROSSI, Marco
Marco Rossi nélkül kell a válogatottnak lejátszani a csütörtöki meccset Fotó: Valda Kalnina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Twitter-üzenetben számolt be arról, hogy legutóbbi PCR-tesztje pozitív eredményt hozott.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a szövetségi kapitánynak vannak-e tünetei. Rossit elkülönítették a játékosoktól és a stábtagoktól, jelen állás szerint személyesen nem lehet jelen az Izland elleni csütörtöki sorsdöntő mérkőzésen, amelyen az Európa-bajnoki részvétel a tét.

A kapitányon valószínűleg ma újabb tesztet végeznek el, annak az eredménye még változtathat a helyzeten.

Hat nappal ezelőtt Rossi pályaedzőjének, Giovanni Costantinónak is pozitív lett a koronavírustesztje. Az olasz szövetségi kapitányt másik segítője, Cosimo Inguscio helyettesítheti az izlandiak ellen. Az 57 éves tréner korábban már kétszer is beugrott a szövetségi kapitány helyére, aki korábban két mérkőzésen – 2018 novemberében Észtország (2-0, Nemzetek Ligája) és 2019 júniusában Wales (1-0, Eb-selejtező) ellen – eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon. Azaz Inguscio megbízott kapitányként eddig mind a két meccsét megnyerte.

Marco Rossi eredetileg szerda délben tartott volna online sajtótájékoztatót. Az MLSZ tájékoztatása szerint ennek új időpontja este nyolc óra. Akkor remélhetőleg többet megtudunk a fejleményekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.