Bosszú a románok kiejtéséért? Ez is egy megközelítés

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-1-re legyőzte Izlandot, ezzel kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. Romániában a magyar siker fájdalommal vegyes elismerést váltott ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 13. 14:00
SZALAI Ádám
Izland ellen történhetett a baj Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg az Eb-pótselejtező elődöntőjében Magyarország Bulgáriát győzte le 3-1-re, addig Izland Románia 2-1-es legyőzésével kvalifikálta magát a sorsdöntő meccsre. A románok már a vereség után is nagyon elégedetlenek voltak, a csütörtöki, Eb-részvételt érő magyar siker pedig újra feltépte a sebeket.

Az Adevarul című lap „magyar eksztázisról” ír, emellett az elszalasztott román lehetőség miatt kesereg, mivel „a magyar válogatott bebizonyította, hogy Izland verhető”.

A Prosport.ro és a Digisport.ro is a magyar fordítás drámaiságát emeli ki beszámolójában. A Ziare.com portál pedig egyenesen azt írja, hogy „a magyarok bosszulták meg” Románia kiesését a „hihetetlenül fordulatos” mérkőzésen. Aligha ez volt Szoboszlaiék elsődleges motivációja...

A magyar válogatott zsinórban másodszor lesz ott a labdarúgó-Európa-bajnokságon, Romániának viszont a 2016-os, csalódást keltő szereplés után ezúttal még a kvalifikáció sem jött össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.