Sterbik hozta a győzelmet a Veszprémnek

A második hely volt a tét a Bajnokok Ligája A csoportjában a tavalyi döntős, a Veszprém és a tavalyelőtti győztes, a Montpellier mérkőzésén. A magyar bajnok hihetetlenül izgalmas mérkőzésen főleg Sterbik Árpád szenzációs bravúrjainak köszönhetően győzött 24-23-ra.

2020. 02. 23. 18:45
Frfi kzilabda Bajnokok Ligja - Telekom Veszprm-Montpellier HB
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok a második, a Montpellier a harmadik helyen várta a folytatást a Bajnokok Ligája- csoportkör utolsó előtti fordulója előtt. Esetleges vendéggyőzelemmel a két csapat helyet cserélt volna egymással a tabellán.

Kitűnő védekezés, jó kapusteljesítmény – az esetek többségében e kettő szükségeltetik a győzelemhez a kézilabdában. Az első félidőben e kettő csak olykor, olykor segítette a Veszprémet a Montpellier ellen. Vladimir Cupara ritkán találkozott a labdával a kapuban, az ő helyére beállt Sterbik Árpád viszont az elemében volt.

A vajdasági magyar kapustól láthatóan tartottak a francia lövők. Sterbik bravúrjaiból sokat az első félidőben még nem profitált a magyar bajnok, mert több pontatlanság csúszott a támadásaiba. Néha úgy tűnt, a győzelmi kényszer a Veszprémet és nem a francia vendégcsapatot bénítja.

A szünet után változott a játék, emberfelettit védekezett a Veszprém, Sterbik pedig olyan bravúrsorozatot mutatott be a magyar csapat, amit nehéz szavakkal leírni. Támadásban és védekezésben a montenegrói Vuko Borozan, és a szlovén Dragan Gajic nőtt fel Sterbik szintjére, egyebek mellett ezért is volt szoros a végjáték. No, meg azért is, mert a Montpellier szlovén kapusa, a korábban Szegeden védő Marin Sego is elkapta a fonalat.

Az utolsó percre feljött egy gólra a vendégcsapat, de egyenlíteni már nem tudott. A Veszprém 24-23-ra győzött, és a győzelmével matematikailag is bebiztosította a második helyét egy fordulóval a csoportkör jövő heti zárása előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.