Szalai Ádám örömhírt kapott Németországban

Hivatalos honlapján jelentette be a Mainz labdarúgócsapata, hogy egy évvel meghosszabbította Szalai Ádám szerződését, amely az elmúlt idény végével lejárt. Az időzítés aligha véletlen: a magyar válogatott csapatkapitánya ma este a Németország elleni, a csoportból való továbbjutásról döntő meccsen lép pályára Münchenben.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 13:01
SZALAI Ádám
Szalai Ádám vezérként viselkedik Fotó: Marco Vasini Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Várom a következő évet a Mainznál, főleg a legutóbbi idény hihetetlen második felét követően – üzente klubja honlapján arra utalva, hogy a tavasszal nehéz helyzetből állt fel a csapat, és vívta ki végül a vártnál simábban a bennmaradást a Bundesligában.

– A kemény munka meghozta gyümölcsét, csapatként dolgozva, szinte lehetetlen helyzetből indulva is bennmaradtunk a bajnokságban. A következő Bundesliga-idényben az első mérkőzéstől kezdve szeretnénk úgy szerepelni, ahogy a Mainz szurkolói elvárják – tette hozzá a 33 éves csatár.

A Mainz sportigazgatója, Christian Heidel is méltatta Szalait, aki először 2010 és 2013 között futballozott a klubban, amelybe 2019-ben tért vissza, összességében pedig már több mint tizenegy éve folyamatosan a német élvonalban szerepel.

– Szalai Ádám fontos tagja a Mainznak, és az idény második felében nagy szerepe volt a csapat kiemelkedő szereplésében – fogalmazott Heidel. – A pályán igazi harcos, kellemetlen ellenfél minden védőnek, és mindig vezető szerepet tölt be az öltözőben is. Fontos szerepe van a csapategység megteremtésében, igazodási pont a fiatal játékosoknak.

Az új, egy évre szóló szerződéssel Szalai Ádám lehetőséget kapott arra, hogy a Bundesliga magyar pályára lépési rekorderévé váljon. Ezt a csúcsot jelenleg a teljes németországi pályafutását a Herthának szentelő tartja 285 meccsel, Szalai pedig 264 találkozót számlál. Mivel egy idény 34 fordulóból áll a Bundesligában, egy viszonylag rendszeres szerepléssel megdöntheti Dárdai rekordját. Egyébként a Bundesliga magyar gólcsúcsa már most is az övé 53 találattal.

Szalai Ádám ma 21.00-kor csapkapitányként vezetheti ki a pályára a magyar válogatottat Németország ellen Münchenben az Eb csoportkörének záró fordulójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.