Ötven percig tartotta a lépést a Szeged lengyel ellenfelével

30-26-os vereséget szenvedett a férfikézilabda Bajnokok Ligájában a Mol-Pick Szeged a Kielce ellen.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 20:37
null
Szeged, 2021. februr 25. Matej Gaber (b) s Joan Canellas (j), a MOL-Pick Szeged valamint Branko Vujovic, a Lomza Vive Kielce (k) jtkosa a frfikzilabdaBajnokok Ligja csoportkrben jtszott MOL-Pick Szeged - Lomza Vive Kielce mrkzsen a Szegedi Sportcsarnokban 2021. februr 25-n. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már korábban eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában mind a tizenhat csapat továbbjut a csoportkörből, a kieséses párharcok alakulása szempontjából azonban nem tét nélküli mérkőzést játszott hazai pályán a Mol-Pick Szeged a csoportja első helyén álló lengyel Kielce ellen.

A találkozó végig kiegyensúlyozott csatát hozott. Az első félidő első felében inkább a Tisza-parti csapat, utána többnyire a vendég együttes játszott egy-két gólos előnyben, végül 14-14-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrész is sokáig hasonló képet mutatott, kétgólosnál nagyobb különbséget először az 51. percben mutatott az eredményjelző, sajnos a Kielce javára. Ezt az előnyt már nem is engedte ki a kezéből a lengyel csapat, amely végül 30-26-os győzelemmel vitte el a két pontot Szegedről.

A vendégek vezéralakja Alex Dujsebajev volt, aki nyolc gólt lőtt, többet nagyon fontos pillanatban. A Luka Stepančić, Borut Mačkovšek triót nélkülöző Szeged legeredményesebb játékosa az öt találatot jegyző Matej Gaber lett.

Vereségével a Szeged maradt az ötödik a csoportjában, és következő mérkőzésén is nehéz feladat vár az együttesre, hiszen vasárnap 18 órától azt a német Flensburgot fogadja, amely a vesztett pontokat tekintve a legjobb mérleggel rendelkezik a csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.