Szilágyi Áron hatodik lett a montreáli vívó világkupa versenyen

Forrás: MTI2020. 01. 12. 13:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik helyen végzett a férfi kardozók montreáli Grand Prix-viadalán.

A kiemelt, másfélszeres szorzójú kanadai versenyen a kétszeres olimpiai bajnok a főtáblán a kínai Jang Lut 15-12-re, Decsi Tamást 15-10-re, a francia Maxence Lambert-t 15-14-re verte, majd a negyeddöntőben 15-10-re kikapott az olasz Luigi Samelétől.

A legjobb 64 közé mind az öt magyar induló bejutott. Gémesi Csanád nyolcaddöntős volt, Galgóczy Tamás – Decsihez hasonlóan – a 32 között fejezte be szereplését, Iliász Nikolász pedig a főtábla első fordulójában kikapott.

A versenyről, melyen 149 férfi kardozó vett részt, hiányzott a 2017-ben világbajnok, tavaly vb-ezüstérmes Szatmári András, aki – a hazai szövetség beszámolója szerint – térdműtétje után már elkezdte az edzéseket, de csak később tér vissza.

Vasárnap, a magyar idő szerint hétfő hajnalig tartó programban a női kardozók lépnek pástra ugyanezen a helyszínen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.