Tokmac Nguen megerősítette, hétfőig az Antwerp játékosa lehet

A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy a norvég Nettavisen nevű internetes lap megírta: Tokmac Nguen átigazolásáról tárgyal a Ferencváros és a belga első osztályban a második helyen álló Antwerp. A tárgyalás tényét a játékos megerősítette.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 01. 30. 12:30
null
Budapest, 2020. szeptember 29. A ferencvárosi Tokmac Nguen (k) és Magnus Wolff Eikrem, a norvég csapat játékosa (lent) a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Molde mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokmac Nguen átigazolása hetek óta téma a magyar sajtóban. Több jel is utalt arra, hogy a Ferencváros 27 éves csatára iránt megnőtt az érdeklődés, és megfelelő ajánlat esetén a magyar klub el is engedné őt. A legfrissebb hírrel a norvég Nettavisen nevű internetes lap rukkolt elő, amely úgy tudja, a belga Antwerp már javában tárgyal a magyar klubbal.

– Meg tudom erősíteni, hogy az Antwerp érdeklődik irántam, és tárgyal a Ferencvárossal – mondta Tokmac Nguen a lapnak, ennél többet azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A Nettavisen szerint több külföldi klub is jelezte az érdeklődését, ám tárgyalások csak a belgákkal kezdődtek, és még javában tartanak is.

 

Tokmacot a Ferencváros a hírek szerint nem tartja vissza
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Belgiumban február 1-én, tehát hamarosan zárul a téli átigazolási időszak. Az Antwerp pénteki győzelmének köszönhetően jelenleg második a tabellán, 11 pont a lemaradása az egy meccsel kevesebbet játszó, listavezető FC Bruges mögött. A Nettavisen megjegyzi, az Antwerp célja a következő években az, hogy átvegye az uralmat a belga futballban, s ennek érdekében a vezetőség nem sajnálja a pénzt a keret megerősítésére.

A Nemzeti Sport emlékeztet rá, hogy december végén Tokmac Nguen a norvég sajtóban december elején már nyilatkozott a klubváltásáról, és akkor ezt mondta: – Nagyon jól boldogulok a klubnál és akár tíz évig is szívesen maradnék. Szeretem a szurkolókat, akik végig támogattak, de úgy érzem, itt az ideje a következő lépésnek. Itt az ideje kipróbálni valami újat.

A Vg.no ugyancsak norvég internetes lap ebben a cikkében azt írta, a Ferencváros 2,5 millió euróban szabta meg Tokmac Nguen árát, ami a játékost is megdöbbentette.

Tokmac két évvel ezelőtt, 2019 februárjában igazolt a Ferencvároshoz, amelyben azóta – a Transfermarkt adatbázisa szerint – minden sorozatot figyelembe véve 87 mérkőzésen 27 gólt szerzett. Az előző két idényben egyaránt bajnoki címet nyert a zöld-fehérekkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.