Tovább tupírozzák a klubrekordokat

Az Atalanta 2-0-ra legyőzte a Napolit, ezzel zsinórban a hetedik bajnokiját nyerte meg.

Ch. Gáll András
2020. 07. 03. 8:36
null
Fotó: Marco Cerescioli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább tupírozzák a klubrekordokat az ősz mester, Gian Piero Gasperini fiai. Az Atalanta a Serie A 29. fordulójában 2-0-ra legyőzte a Napolit a bergamói Gewiss stadionban, ezzel zsinórban a hetedik bajnokiját nyerte meg (ez klubrekord), összesítésben – a BL-meccsekkel együtt – a kilencediket, és már 82 gólnál tart, ami ugyancsak hatalmas klubcsúcs. És még hátravan kilenc forduló!

Papu Gómez, az óriási törpe Fotó: Atalanta.it

A magabiztos győzelem – amely Pašalić és Gosens góljaival született meg – szép ajándék volt Gasperininek abból az alkalomból, hogy négyszázadszor ült a kispadon a Serie A-ban. Az első gól a 165 centis hazai játékmester, az argentin Papu Gómez gyönyörű beadásából született, odarajzolta Mario Mario Pašalić fejére a labdát, és a Németországban született horvát közelről becsúsztatta. A másodikat a német–holland kettős állampolgár Robin Gosens szerezte egy mintaszerűen felépített akció végén. A bergamóiak úgy játsszák a futballt, ahogy azt az ember álmaiban elképzeli, pedig nincsenek világsztárjaik, csak egy csodálatos edzőjük, akinek a rendszerében minden játékosnak megvan a maga helye, szerepe. És persze minden győzelemmel és rúgott góllal tovább tupírozzák a már így is figyelemre méltó klubrekordokat. Közeleg a nagy rangadó: július 11-én Juventus–Atalanta Torinóban!

Serie A, 29. forduló: Atalanta–Napoli 2-0, Roma–Udinese 0-2. Az élcsoport: 1. Juventus 72 pont, 2. Lazio 68, 3. Inter 64, 4. Atalanta 60.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.