Kiesett a címvédő, világelső Judd Trump a sznúker-vb-n

Megszületett a sznúker-világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetése: a negyeddöntőben kiesett a címvédő, világelső Judd Trump. Legyőzője, Kyren Wilson előtt megnyílt az út a döntő felé.

2020. 08. 11. 18:18
Dafabet Masters
Judd Trump szokatlanul sokat hibázott Fotó: Peter Cziborra Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Judd Trump végig hátrányban volt a mérkőzés során. Kyren Wilson az első szakaszt 5-3-as, a másodikat 10-6-os vezetéssel zárta, s innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, 13-9 lett a végeredmény.

– Komolyan gondoltam a meccs előtt, hogy alig várom ezt az összecsapást – kezdte az értékelését a találkozó után Wilson, aki két napja azzal nyitotta a lélektani hadviselést, hogy kimondta: Trumppal sohasem lesznek a legjobb barátok. – A világelsőt mindig óriási fegyvertény legyőzni, örülök, hogy nekem sikerült.

Judd Trump akcióban. Ezúttal nem volt szerencséje
Fotó: Peter Cziborra / Reuters

– Alapvetően jól játszottam a tornán, jobban kezdtem, mint tavaly, amikor az első két meccsen szenvedtem, igaz, később belejöttem. Nem vagyok csalódott, jól éreztem magam a mérkőzés során, csak éppen a szerencse nem volt velem, még az utolsó frame-ben sem. Gratulálok Kyrennek, jól játszott, nagyon jó formában van, nehéz lesz őt megállítaná. Mostantól ő a torna esélyese – nyilatkozott sportszerűen Trump.

Kétségtelen, Wilson előtt megnyílt az út, hiszen az elődöntőben a Kurt Maflin–Anthony McGill parti győztesével találkozik. Az egyaránt a selejtezőből felkerült két játékos meccse késő este ért véget, de bármelyikük is nyert, esélytelennek tűnik Wilson ellen.

A másik ágon világbajnokok csatáztak. Mark Selby 13-7-re verte Neil Robertsont, Ronnie O‘Sullivan nagy csatában, 2-7-ről előbb 8-8-ra egalizált, majd 13-10-re nyert Mark Williams ellen.

Sznúker-vb, negyeddöntők:

Mark Selby (angol, 7.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.) 13-7

Judd Trump (angol, 1.)–Kyren Wilson (angol, 8.) 9-13

Kurt Maflin (norvég)–Anthony McGill (skót) 10-13

Mark Williams (walesi, 3.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 6.) 10-13

Az elődöntő párosítása:

Kyren Wilson (angol, 8.)–Anthony McGill (skót)

(angol, 6.)–Mark Selby (angol, 7.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.