Úgy járhatnak a törökök, mint a Juventus és a Valencia

Várhatóan idén sem tudja megrendezni a Bajnokok Ligája döntőjét Isztambul. Az első vészterv az angol házidöntő miatt a szigetország volt, most mégis úgy tűnik, hogy Portugáliában mérkőzhet meg a trófeáért a Chelsea és a Manchester City.

Magyar Nemzet
2021. 05. 11. 13:12
Isztambul megint lemaradhat
Forrás: Anadolu Agency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Isztambul eddig egyszer adott otthont a Bajnokok Ligája döntőjének. Az Atatürk Stadion a 2005-ös hihetetlen fordításnak köszönhetően a Liverpool drukkereiben szép emlékeket idéz fel. A török nagyváros arénája 2020-ra ismét megkapta a finálé rendezési jogát, ám tavaly a koronavírus-járvány miatt végül a negyeddöntőtől kezdve minden meccset Portugáliában bonyolítottak le, Isztambul pedig a 2021-es döntővel vigasztalódhatott volna.

Azonban Törökországot a brit kormány jelenleg magas kockázatúként tartja számon a koronavírus-járvány szempontjából, emiatt pedig a döntőben érdekelt két angol klub, a Chelsea és a Manchester City szurkolói számára gyakorlatilag kivitelezhetetlen lenne a részvétel.

Az angol házidöntő kapcsán adta volna magát az angliai helyszín, az idénre halasztott Európa-bajnokság fináléjának is otthont adó londoni Wembley Stadion. Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál úgy tudja, hogy mivel a hétfői egyeztetések nem hozták meg a várt eredményt az UEFA és a britek között, így az európai szövetség a döntőt a tavaly már jól bevált helyszínre, Portugáliába tenné át. Az ibériai ország jelenleg Nagy-Britannia zöld listáján szerepel, azaz a szigetországi szurkolóknak megközelíthető.

Akármi is lesz a végleges helyszín, az biztosnak látszik, hogy Isztambul két éven belül két Bajnokok Ligája-döntőt is elveszít. Így korábban egy tervezett rendező sem járt, a csapatok közül is csak a Juventus (1997, 1998) és a Valencia (2000, 2001).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.