Újabb csavar Paul Pogba átigazolási szappanoperájában

A világbajnok francia középpályást, Paul Pogbát korábbi csapata, a Juventus szeretné elcsábítani a Manchester Unitedtől, olasz és angol források szerint egyre közelebb jutottak a felek a megoldáshoz.

2020. 05. 31. 13:32
Manchester United v Southampton
Pogba reakciója a kihagyott büntető után. Lukaku (jobbra) számonkérte Fotó: MTI/EPA Rui Vieira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az is lehet, hogy négy évente vált klubot a guineai származású francia középpályás...

Paul Pogba 2012-től 2016-ig négy olasz bajnoki címet nyert a Juventus színeiben, 2015-ben szerepelt a Barcelona ellen 3-1-re elveszített BL-döntőn. 2016-ban – akkor – világrekordot jelentő összegért, 105 millió euróért szerződtette korábbi klubja, a Manchester United, de a nehezen kezelhető labdarúgó azóta sem találja a helyét a Vörös Ördögöknél, 2017-ben tagja volt az Európa-liga győztes csapatnak, de tartósan nem lett belőle húzóember. Többen tudni vélik, hogy ő fúrta meg José Mourinhót a Unitednél, s ennek lehet is némi alapja, tekintve, hogy a francia soha nem rejtette véka alá: nehezen tud kijönni a szintén nem egyszerű eset portugállal. Mourinho menesztése után azonnal kirakott egy mosolygós fotót a közösségi oldalra, felé biggyesztve a gúnyos aláírást: adj címet a képnek.

A United új edzője, Ole-Gunnar Solskjaer is alaposan megszenvedett, hogy megtalálja a 2018-ban vb-t nyert, többször sérültet jelentett labdarúgó helyét a csapatban. Közben Pogba nem rejtette véka alá, hogy ha van rá lehetősége, szívesen eligazolna Manchesterből. Két komoly érdeklődőről lehetett hallani: a Juventus mellett a Real Madrid is mozgósított erőket Pogba leigazolásáért. A közös dicső múlt szólt a Juve mellett, Madridból Zinedine Zidane jelentkezett. S ha a futballtörténelem egyik legjobbja, a Realt zsinórban három BL-győzelemre vezető edző kopogtat, akkor az ember általában nem sokat gondolkodik. Pogba sem tette, ha rajta múlt volna, már régen felvette volna a blancók hófehér mezét, de Florentino Pérez, a Real klubelnöke valamiért nem volt elragadtatva a transzfer lehetőségétől. Ráadásul Pogba posztján nem áll rosszul a Madrid (Federico Valverde és sem kispadra termett labdarúgók).

A legújabb fejleményről az angol Express számolt be: a brit lap szerint a Juventusban köthet ki a 27 éves labdarúgó és állítólag a Unitednek is tetszik az ötlet. A Juve Adrien Rabiot játékjogát vonná be a csereüzletbe, így a két francia középpályás klubváltása elől minden akadály elhárulna. Már csak az a kérdés, hogy mit fog ehhez szólni Federeico Bernardeschi, Aaron Ramsey és Douglas Costa. Ők valamennyien a Juventus alkalmazottai, így nem repesnénk az örömtől, ha minőségi labdarúgó érkezne Torinóba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.