Újoncpárbaj öt góllal, 120 percben

A szakadó esőben kezdődött találkozón a Budafok hamar megszerezte a vezetést.

Ch. Gáll András
2020. 07. 22. 10:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmai okokból kétszer 60 perces félidőkből állt a labdarúgó NB I két újoncának, az MTK-nak és a Budafoki MTE-nek a kedd délutáni edzőmérkőzése a Kranjska Gora-i edzőtáborban, Szlovéniában.

A szakadó esőben kezdődött találkozón a Budafok hamar megszerezte a vezetést. Az első negyedóra végén Takács Ronald előkészítése után Skribek Alen lőtt közelről a kapuba. (1-0) A 26. percben kényszerű okokból kellett változtatnia Csizmadia Csaba edzőnek: Kovács Dávid helyére a Puskás-díjas Zsóri Dániel állt be, a 19 éves cserecsatár pedig 53 percnyi játék után megduplázta az előnyt. Skribek ezúttal gólpasszt adott, Zsóri pedig a tizenegyespont közeléből, szépen kidolgozott akció végén talált be. (2-0)

Az MTK egy perccel később egy öngóllal zárkózott fel. Patrick Ikenne-King jobb oldali beadása Makro Iharosról pattant a budafoki kapuba. (2-1)

A térfélcserét követően többször közel állt a BMTE a gólszerzéshez, ám sokáig nem született újabb találat. A 97. percben az MTK Bíró Bence lövésével egyenlített (2-2), majd a 110. percben, Prosser Dániel büntetőjével megfordította a mérkőzést. (2-3)

„Voltak lehetőségeink, jól használtuk a széleket, de a mélységi játék nem volt megfelelő, és időnként a letámadás is lassan ment – értékelte az első félidőt Michael Boris vezetőedző az MTK hivatalos honlapjának, majd így folytatta: – A második félidőben feljavultunk, jobban támadtuk a labdát, agresszívabbak voltunk. Az egyenlítő találatnál Balázs és Bíró játszottak össze, majd Prosser büntetőből meglőtte a harmadikat. Holnap regenerálunk, délután szabadprogram, illetve csapatépítő program, ha az időjárás engedi.”

„Teljes mértékben elégedett vagyok a csapat teljesítményével – értékelt a lefújást követően Csizmadia Csaba vezetőedző. – Ziccerig kijátszott, szép támadások végén szereztünk gólokat, a szünetben magabiztosan vezettünk. Az utolsó fél órában sérülés miatt kellett cserélnünk, többen nem a saját posztjukon játszottak, de mindez nem mérvadó. Értékes tanulságokkal szolgált a mérkőzés, mindenki megkapta a megfelelő terhelést, fiataljaink is élvonalbeli rivális ellen bizonyíthattak.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.